Alla inlägg den 23 juli 2023

Av Göran - 23 juli 2023 19:51

Du som eventuellt slumpats in men inte läst de tidigare inläggen i den serie som nu är framme vid del 5 kan ju ögna igenom lite text men jag rekommenderar att du backar till del ett och läser från början för att få hela bilden.


Det finns många ”sanningar” som folk väljer att tro på i det här fallet. Youtube kryllar av kanaler där folk framför den ena teorin vildare än den andra. Många av dem har dessutom skrivit böcker i ämnet för att tjäna pengar på sina fantasifoster. Teatermord är en av teorierna, en annan är att det var hans egen fru som sköt honom. Eller sonen Mårten. Ännu har jag inte sett någon som säger sig veta att Kalle Anka uppdragit åt Björnligan att röja Palme ur vägen men den teorin vore inte sämre än vissa andra.

Jag tycker personligen att det är smutsigt och ovärdigt att svärta ner en högt respekterad statsmans minne och eftermäle med att bara rakt ur luften påstå att han hade AIDS och måste tas bort från makten innan han blev för sjuk. Dessa människor har bara ett syfte – att tjäna pengar på sina smutsiga fantasier på en död mans bekostnad. Vedervärdigt!

Senast talade jag en del om Herr Holmér och jag ska återkomma lite till honom. Det hoppade ju ett antal grodor ur hans mun genom åren efteråt. Bl.a sa han att ”Det var offret själv som valde mordplatsen:” En märklig sak att säga om man inte vet precis hur allt gick till, vem och varför o.s.v Detta syftade förstås på mötet med Theo vid reklampelaren som han mycket väl kände till. Däremot hade förstås inte Palme planerat att AW skulle dyka upp där och skjuta honom.

Holmér sa också en lite längre tid efter mordet att det var ett stort misstag från utredningens sida att publicera den första fantombilden. Som ju inte alls liknade varken Christer Pettersson eller Stig Engström. Däremot var den väldigt lik den verklige gärningsmannen, AW. Därför tror jag att även det var en s.k freudiansk felsägning. Att en del av honom liksom ville redovisa sanningen men han visste ju att han inte fick göra det

Initialt talade Lisbeth om två gärningsmän. Hon trodde först att Theo var inblandad men han var ju bara lockfågeln som tjänade CW;s och AW;s syften. Gissningsvis försvann även han blixtsnabbt därifrån i skräck för både mördaren och risken att bli inblandad. Vilket han ju var även om han själv var ovetande om den saken.

Jag tror inte att Lisbeth såg mördarens ansikte överhuvudtaget men chocken och kalabaliken gjorde att hennes första tanke var att det var Theo som sköt. Sen kanske hon såg två ryggtavlor försvinna från platsen där Theo var den ena.

Paniken efter skotten blev ju i det närmaste total när man insåg att det som de övade hade hänt på riktigt utan deras vetskap. Och märkligheterna hopar sig när man sammanfattar polisens agerande. Vittnen och utredningen är t.ex inte överens om när ambulansen kom eller om det var en eller två ambulanser på plats. Enligt utredningen stannade först en ambulans från Sollentuna som råkade åka förbi och därefter kom den som skickats ut av LAC (Länsalarmeringscentralen) från Sabbatsbergs sjukhus. Men inga vittnen talar om två ambulanser samtidigt på platsen

Från sjukhuset kontaktades sedan sonen Mårten, enligt utredningen, och ska enligt egen utsago tagit en taxi direkt till Sabbatsberg. Men Mårten åkte inte direkt till sjukhuset utan till föräldrarnas bostad i Gamla stan där han lånade nyckel till lägenheten av deras granne, Janken Myrdahl, son till författaren Jan Myrdahl. Han brukade ta in post och vattna blommor hos paret Palme när de var bortresta. Och Mårten med flickvän kom INTE i taxi till sjukhus utan i en målad polisbil. Det finns det en tydlig bild på. Den bilden har en del privatspanare hängt upp sig på i tron att det är Lisbeth som ses stiga ur polisbilen men det är Mårtens dåvarande flickvän Ingrid.

Efter att bilden publicerats ändrade Mårten sin utsaga och sa att han inte förstått allvaret utan trott att föräldrarna befann sig hemma. Och att de hejdat en polisbil som ”råkade” komma förbi och fått skjuts av dem till Sabbatsberg.  Om det är som jag tror så skulle Mårten hämta något i lägenheten. Gissningsvis Olofs kalender där säkerligen mötet med Theo fanns nedskrivet. Men det skulle ju städas bort av mörkläggarna så det var viktigt att den inte kom i orätta händer. Mårten införlivades förstås också i mörkläggningen och övertygades/övertalades eller tvingades att spela med i den.

Lite senare i tid hittade Holmér på kurdspåret och detta upptog rätt många månader av utredarnas tid eftersom det var han som bestämde helt vilka spår man skulle jobba med. Men till sist blev det ju helt ohållbart och Holmér tvingades avgå. Därefter tillträdde ett antal åklagare efter varandra och samtliga har aktivt deltagit i mörkläggningen. Till sist alltså även Krister Petersson som satt i TV och skruvade på sig medan han presenterade sin lösning på gåtan. Som han absolut inte ens trodde på själv.

Walter kunde man inte sätta dit och Pettersson frikändes av en enig hovrätt. Så därför valde man att peka ut en avliden man som inte kunde försvara sig längre och givetvis inte heller åtalas.

På det sättet kunde man då till slut lägga ner utredningen med motiveringen att fallet var löst men ingen kunde åtalas för det eftersom mannen ifråga inte längre var vid liv.

Därmed svärtade man ner rykte och anseende för ännu en helt oskyldig person. Var och en som tänker efter lite inser ju hur illa Stig passar in som gärningsman.

Hur skulle han kunnat veta att Olof och Lisbeth skulle befinna sig just där, just då? För han hade väl knappast för vana att gå beväpnad till och från jobbet ens på fredagkvällarna?

Enligt Stigs f.d fru ägde han inget vapen, såvitt hon visste. Han hade heller inget intresse för vapen. Visserligen gillade han inte Palme men varför skulle en medelålders välsituerad herre med bra jobb, hus och familj sätta allt detta på spel för att döda statsministern. Det är så dumt så att de borde skämmas. Och det kanske de gjorde för Kristersson såg sannerligen inte förtroendeingivande ut när han presenterade Stig som troligaste gärningsman.

Fallet var alltså polisärt uppklarat som det heter.

MEN… ändå hemligstämplades vissa handlingar i femtio år, eller om det till och med var 75 år. Har man löst ett fall behöver väl inget hemligstämplas? Då borde väl allt vara offentlig handling?

Men man kanske insåg att risken fanns att någon privatspanare skulle försöka snoka reda på sanningen. Och det är alltså det jag tror har hänt nu efter Postum Humanitas utredning.

Utöver det jag redan skrivit så finns det en ganska lång rad med mystiska dödsfall bland folk med insyn i fallet. Utom Holmérs chaufför så sades det att rättsläkaren Milan Valverius, som obducerade Palmes kvarlevor. Begick självmord 1994 tillsammans med sin fru. Hur vet jag inte men hur sannolikt är det att ett gift par tar livet av sig tillsammans?

Krigsmaterielinspektionens tidigare chef Carl Fredrik Algernon föll ner på spåret framför ett tunnelbanetåg och det finns vittnen som är säkra på att han blev knuffad. Han hade också rotat runt i Palme-sken-utredningen och hittat märkligheter. Utredningen lades förstås ner

Så nog är det en mörkläggning, alltid. Och vi kan bara hoppas att möjligheterna öppnar sig för att en dag få upp sanningen på bordet.

Det hände, som sagt, något med Sverige den där natten 1986. Det förändrades så mycket, så fort att jag vet att jag inte är ensam om att inte längre känna igen mitt eget land. Och då menar jag inte den där sörgårdsidyllen från 50-talet som vissa SD-politiker målar upp som sin vision av framtiden. Där mor var rar och far rodde. Och det farligaste man riskerade att möta kanske var en liten orm.

Men byken som består av mörkläggningarna kring både Palme och Estoniakatastrofen måste nog tvättas ordentligt offentligt innan vi kan börja bygga upp nåt nytt och bättre.

Detta är vad jag funnit vara den mest trovärdiga teorin om Palmemordet. Den som följer serien från del 1 och fram till idag har att göra ganska länge för många avsnitt är rätt långa. Men är man intresserad och vill få bevis så är det värt besväret. För det ligger ett gigantiskt arbete bakom avslöjandena och allt är underbyggt med fakta och bevis.

Därför avslutar jag med att än en gång lägga ut en direktlänk till den första delen. Men man måste se kanske 6-7 avsnit eller kanske fler för att börja förstå helheten. Det kommer att dyka upp frågetecken i ditt huvud men de allra flesta rätas ut med tiden om man bara har lite tålamod. 

Tack för visat intresse, du som läste hela vägen. Kommentarer och frågor uppmuntras också vänligt men bestämt.


Av Göran - 23 juli 2023 06:48

Igår skrev jag att vi skulle titta lite mer på dåvarande polismästaren i Stockholm, Hans Holmér. Den högste polischefen i huvudstaden, alltså. Det påstods att han befann sig på ett hotell i Borlänge den natten eftersom han skulle åka Vasaloppet på söndagen efter. Men det gjorde han med all säkerhet INTE.

En tid efter mordet berättade hans chaufför, Rolf Dahlgren, för riksdagens vaktmästare att han kört Holmér runt i Stockholm och attt de passerade mordplatsen en liten stund efter att skotten föll. Den utmärkte privatspanaren Sven Anér reste dessutom upp till Borlänge och talade med den receptionist som arbetade den natten och hon sa bestämt att Hans Holmér hade hon bara sett på TV, han hade aldrig bott på det hotellet. Hon hade kollat loggarna och hans namn fanns inte där. Likaså tog Anér reda på att han inte ens var anmäld till något Vasalopp.

Självklart var också Holmér en del av Stay Behinds övning och hade radiokontakt med de andra deltagarna. Flera utländska delegater var också med och vittnen har ju berättat om hur hört Walkie-talkie-män tala tyska i sina com-radior. Då det allra viktigaste i det första skedet efter mordet var förstås att "städa bort" den topphemliga övningen.

Därav allt manipulerande med tider och klockslag och även manipulerande av bandinspelnigarna från larmcentralen den natten. Där har man "trollat bort" sex minuter för att få den tillrättalagda utredningen att gå ihop.

Hans Holmér utsåg genast sig själv till spaningsledare. TROTS att han hade noll erfarenhet av utredningsarbete eller att leda det. Han var ju inte polis utan jurist i botten så det logiska vore väl att de mest erfarna mordutredarna hade fått uppdraget att lösa mordet. Men eftersom det inte skulle lösas så tog han själv befälet för att säkerställa att ingen kom för nära sanningen.

Holmérs chaufför berättade, som sagt, för riksdagens vaktmästare att Holmér åkt omkring i staden under mordnatten och vaktmästaren i sin tur berättade för den moderate riksdagsmannen, Jerry Martlinger. Som sedan började rota i saken och fick även de båda tidigare partiledarna Jarl Hjalmasson och Gösta Bohman att börja kräva att sanningen skulle läggas fram. Båda dessa herrar avled dock innan de hann komma särskilt långt och Martlinger tystades effektivt. Först genom hotelser och sedan anmäldes han och fälldes för brott han inte begått. Han skulle ha ofredat någon över telefon och de hade planterat bevis som räckte för att fälla honom. Därefter vägrar han att uttala sig överhuvudtaget. Andra som börjat rota i mordutredningen och ifrågasatt den har också hotats och t.ex fått veta att "Vi kan väldigt lätt göra livet väldigt surt för dig om du inte lägger ner det där". Hotelser om att "plantera ut" knark eller fylla deras datorer med olagliga saker. Youtubekanalen jag nämnde, Postum Humanitas, har visat upp flera kopior på hotfulla mail som Martlinger och några andra fått. Och så mycket kan jag säga att det är så att man blir rent mörkrädd när man får ta del av dem. Jag trodde aldrig att sådant förekom i vårt land.

Dahlgren, chauffören, hittades senare död i sitt hem 1994 omgiven av tomma spritflaskor. Det var ju bara det att han inte nyttjade alkohol överhuvdtaget. Även han hade säkerligen hotats för när reportrar ringde på hans dörr och ville tala med honom vägrade han att öppna dörren utan svarade barar kort på en fråga genom brevinkastet.

Han fick frågan om det stämde att han kört sin chef runt i staden på kvällen den 28/2 -86. Han intygade då att det stämde men vägrade svara på fler frågor. Så med all säkerhet hade även han skrämts till tystnad.

Och han var inte ensam.

Anna Hage, den unga sjuksköterskeelev som försökte rädda Palmes liv med HLR (Hjärt/ LungRäddning) berättade i sin bok för några år sedan om ett stort antal besök av poliser som egentligen inte hade några frågor om vad hon sett utan mest ville veta vem hon talat med om saken. 

Andra viktiga vittnen har också berättat om märkliga polisförhör där de känt sig väldigt illa till mods eftersom poliserna uppträtt som om de ljög, ifrågasatte deras iakttagelser etc. Bara häromdagen hade en annan privatspanare fått tag i en bandinspelning av ett tidigt förhör med vittnet M som satt i sin bil på andra sidan korsningen men vänd mot mordplatsen. Jag lyssnade på det på Youtube och reagerade direkt på att förhörsledaren inte ställde en enda fråga om klockslag och tider. Men så dags hade man väl redan trollat bort de där sex minuterna som behövdes för att dölja den Natoledda Stay-behind-övningen.

Förste polisman på platsen, Gösta Söderström, hävdade ju fram till sin död att de officiella tiderna inte stämde. Och ganska snart efter mordet blev han totalt utfryst av kolleger och chefer. Han lever inte längre men han har en son som för sin pappas talan förr att försöka återupprätta hans heder.

Så många vittnen har behandlats så illa och fått utstå så grova kränkningar. Jag kan inte räkna upp alla här men vet att flera har mått väldigt dåligt av det i väldigt många år.

För deras skull hoppas jag innerligt att sanningen kan dras fram i ljuset. Om och när detta sker garanterar jag att flera högt uppsatta personer från den tiden och alla år därefter kommer att tappa folkets resoekt för alltid. Kan också lova att många kommer att häpna över vissa namn som finns på listan över mest aktiva mörkläggare

Det har gått dryga 37 år sedan mordet och det är svårt att bedöma hur mycket sanningen kan skada Sverige idag. Men nog skulle vårt anseende i världen minska en bit även nu.

Men jag tror att det är ett måste ändå om det här landet ska kunna läka såren i den svenska folksjälen. Det hände något med Sverige efter det där mordet. Och kanske kommer vi aldrig att kunna skapa det land vi trott att vi bodde i men ska vi kunna börja om och bygga nåt nytt och bättre så måste nog sanningen fram i ljuset.

Men mörkläggningen är stor, stark och mäktig. Den innefattar inte bara politiker, polisledning och rättsväsendet utan även etablerade media är en del av den. Sveriges både radio och television plus de största tidningarna och ytterligare några TV-kanaler har deltagit i mörkläggandet. I tron att det var nödvändigt för landets säkerhet.

Ett tydligt exempel på det är TV-filmen "30 sekunder" som SVT sände i vintras. Den har nästan inget alls med verkligfheten att göra utan är bara till för att ytterligare förvirra.

Så hur ska det då bli möjligt att avslöja för folket och världen hur ruttet det här landet kan vara? Inga svenska media, inga jurister tar ens med tång i saken utan det måste till hjälp utifrån, från andra nationer och deras media och deras politiker. Men svårt blir det ändå för mörkläggarna är många och mäktiga.

Du som eventuellt har frågor om det jag påstår, skriv frågan som en kommentar så svarar jag efter förmåga. Ett annat bra sätt att få veta så mycket mer är ju förstås att leta upp Youtubekanalen Postum Humanitas och börja från början med del ett och sedan beta av avsnitten i mån av tid och intresse. Presentationen sker med s.k  AI-röster, d.v.s datorgenererade röster. Ibland betonar de lite fel och det vet jag att några stör sig på. Men det går ändå bra att förstå, tycker jag. Och den som lyssnar igenom hela materialet kommer att förstå vilket gigantiskt arbete som ligger bakom. Allt får sin förklaring med väl underbyggda belägg och ju längre man kommer desto tydligare blir det att det mesta måste stämma med vad som verkligen hände.

Kanske blir det en del till om nån dag eller så. Det beror bl.a på vilket gensvar jag får.

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Juli 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards