Alla inlägg den 20 juli 2023

Av Göran - 20 juli 2023 07:15

Igår skrev jag om Åsa Myrberg, dotter till en av de omkomna vid Estoniakatastrofen 1994. Denna hjältemodiga kvinna som stridit mot regering och rättsväsende i snart 29 års tid för att få bärga och begrava sin pappas kvarlevor om de går att hitta i eller utanför vraket. För att ni ska förstå vidden av mörkläggningen lite bättre tänkte jag fylla ut bilden en aning med odiskuterbara fakta.


1994, en kort tid efter katastrofen satt Ines Uusmannn (ansvarig minister) och sjöfartsverkets chef, Johan Fransson i en TV-sänd presskonferens och berättade att man dykt på platsen för att inspektera skadorna. De försäkrade oss då att inga skador fanns på skrovet utom det avslitna bogvisiret. (lägg detta noga på minnet! Fartyget låg på lerig botten som var väldigt mjuk.  Nämnda presskonferens finns att se på Youtube för den som eventuellt vill.


2020 Skickade journalisten Henrik Evertsson med kollegor ner en dykrobot som filmade vraket. Flera stora hål upptäcktes i fartygets styrbordssida. Hål med "tulpanform". D.v.s plåtarna buktade utåt som efter åverkan inifrån.

Dessa visades sedan för världen i Discoverys dokumentärserie "Estonia -Fyndet som ändrade allt" Även den går att hitta på Youtube.


2022 Sverige, Estland och Finland skickade ner ett nytt dykteam. Som också hittade de skador som alltså INTE fanns 1994. När man sammanställt resultaten gick man ut och sade att dessa skador uppkommit då vraket landade på havets botten. Detta eftersom det plötsligt fanns en bergskedja på platsen (1994 var det lerbotten) och dess vassa klippor skulle ha orsaket skadorna (som alltså INTE fanns 1994). Man undrar ju vem som hade pillat dit den bergeskedjan...


Överlevande från händelsen har vittnat om att de hört några skarpa smällar innan fartyget började få slagsida. Vilket kan tyda på detonationer. Det har politikerna förklarat med att det var då bogvisiret lossnade och föll av.

MEN.... Nu är det ju på det viset att färjor av den här typen är byggda för att ha extremt bra flytkraft. De kan kantra men flyter fortfarande. Sedan lägger de sig upp-och-ner men kan ändå flyta i flera dagar efter båten gjort det.

Estonia sjönk på en kvart ungefär enligt flera av överlevarna. Vilket alltså inte ska vara möjligt enligt kunnig expertis på området. I alla fall inte utan att det finns fler öppningar under vattenlinjen än den som uppstod då bogvisiret var borta.

Chalmers i Göteborg byggde en skalenlig modell av Estonia och gjorde försök i en vattentank med vågmaskiner i. Man simulerade sedan förloppet som serverats oss under så många år och modellen betedde sig PRECIS som esperterba sagt att Estonia borde ha gjort. Den fisck slagsida, kantrade och hamnade sedan upp-och-ner. Men flöt gjorde den i försök efter försök.

Journalister fick nys om detta och tvingade fram en pressvisning av modellen. En sådan gjorde med reportrar och fotografer. Och, kan ni tänka er, då sjönk modellfärjan ganska fort.

Då undrar man ju varför den gjorde det!

Jo, man hade (antagligen på order från högsta ort i Sverige) installerat en ventil i botten på båten. En ventil som öppnades med en fjärrkontroll. Man bluffade alltså inför dessa journalister. Och det skedde knappast på Chalmers eget initiativ.

De ansvariga har ju förstås fattat att många är mörkläggningen på spåren så därför besutade regeringen härom året att belägga hela Estoniauutredningen med abolition. D.v.s det är förbjudet att utreda vidare och eventuella felsteg av ansvariga från 90-talet kan inte åtalas eller straffas.

Myndigheterna och regeringar av olika färger genom åren har konsekvent förnekat att Estonia användess för att frakta militärt gods. Men för några år sedan tvingades de att erkänna att det hade hänt, då bevis lades fram som inte gick att förneka. Men natten då hon förliste fanns inga militära transporter ombord, lovade de.

Men det finns ganska många vittnen som sett militära fordon köras ombord i Estland innan färjan lämnade hamnen.

Så kan det kanske ha något med saken att göra? 

Det återstår ännu att bevisa men med tanke på den där lagen om abolition kanske det blir svårt. Åsa Myrbergs teori är att de innehöll någon form av radioaktivt material och att fartyget därför kanske är kontaminerat.

Var det därför som Carl Bildt, redan dagen efter förlisningen, tog ifrån polisen rätten såväl som skyldigheten att bärga så många kroppar de bara kunde från vraket? Var det därför man ville gjuta in hela vraket i betong?

Jag vet inte med det gör garanterat både Carl Bildt och Ingvar Carlsson som efterträdde Bildt som statsminister lite senare den hösten. En hel del andra vet såklart också men är ju belagda med munkavle.

Radioaktivitet eller inte låter jag vara osagt. Men något stort är det eftersom det är sånt hemlighetsmakeri. Jag tänker att abolition behövs väl bara om maan har något att dölja?

Vi får väl se om Åsa orkar kriga tills sanningen kryper fram. Men om hon lyckas så tror jag chansen ökar att även andra sanningar kan tvingas fram då. Andra mörkläggningar som fortfarande pågår!

852 människor miste livet i Östersjön den där septembernatten. Kanske ännu fler för dels var det inte ovanligt att personalen hade pojk- eller flickvän med sig i sina hytter och några påstår att det fanns minst en container på en lastbil som kan ha innehållit ilegala flyktingar. Men det är det ingen som vet med säkerhet.

Så frågan är väl om någon placerat ut sprängladdningar på fartyget? Mycket tyder i alla fall på det. 

Men vem/vilka? Och varför? Målet kan ju knappast ha varit att av bara ren ondska mörda 852 människor utan det måste i så fall handla om något annat. Vad? Tja, fråga Calle Bildt eller Ingvar Carlsson! De vet. Men säger förstås ingenting alls mer än att bli indignerade över hur någon kan tro nåt sånt.

Välkommen till det verkliga Sverige! "Rättsstaten nummer ett"! Världssamvetet! Den glorian riskerar att hamna ordentligt på sned när sanningen kryper fram som jag hoppas att den gör. Så hela folket tvingas förstå hur vi blivit grundlurade redan från första dagen. Hur sanningen mörklagts i snart 29 år.


Därmed tackar jag den som orkade läsa ända hit. Jag vet att jag borde lära mig att fatta mig kort men det är svårt att göra våld på sig själv. Ha en fantastisk torsdag, kära ordbrukare i världens alla hörn!

Vi ses!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Juli 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards