Direktlänk till inlägg 24 april 2024

Tack Marko och Irma för den här säsongen

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slippa ta på fleecetröjan för att gå på hundpromenad.

Men plusgraderna tillsammans med blåsten har ändå tärt hårt på den lilla snö som ligger kvar på skuggiga ställen och tussilago tittar fram här och där, har jag sett.

Det blev shakshuka till brunch idag. Denna frukosträtt som är så populär i Nordafrika och Mellanöstern har liksom blivit en favorit även hos mig. Den tar visserligen 20-25 minuter att laga till men ibland tycker jag att det är värt det.

En halv gul eller röd lök, 2 tomater eller 1½ om de är stora, lite strimlad paprika och två ägg blir en rätt stadig måltid att börja dagen med. Dessutom lägger jag alltid i ett par vitlöksklyftor och river ner lite färsk ingefära som båda ska vara väldigt hälsosamma. Kryddar med salt, peppar, lite spiskummin och paprikapulver.

När jag har lagt upp det på en tallrik brukar jag smula över lite fetaost om jag har sånt hemma och även slänga på några oliver. Sen blir det ett glas vatten smaksatt med pressad citron eller lime.

 

Jag har en känsla av att det är med den här rätten som med pasta bolognese - att det finns lika många sätt att tillaga den som det finns människor som gillar det. Recept finns i massor på nätet för den som vill testa själv.

Sen kan jag ju inte låta bli att skryta igen över mitt lilla underverk till första barnbarn. Han fyllde en månad för bara två dagar sen och växer så det knakar.

 

Dessvärre är jag utan bil igen också. Sonene Volvo krånglar igen men jag tror/hoppas inte att det är så allvarligt den här gången. Men eftersom han började sitt nya jobb i måndags så behöver han ju kunna ta sig till och ifrån. Så nu står hans bil på min parkeringsplats i väntan på att min f.d arnetskamrat från Libyen som har egen verkstad ska bli ledig från fabriken så han kan göra en bedömning av problemet.

Utan att veta säkert misstänker jag att det är en tändsploe som har gett upp. Han har fem stycken eftersom motorn är femcylindrig. På min bil är det inte fyra separata spolar utan om en pajar måste man byta en hel kassett med allihopa så då blir det rätt mycket dyrare. Till Volvon kostar de några hundra kornor styck och en människa med händer som kan byter den på några minuter. Så jag hoppas att jag har rätt så att det inte blir så dyrt för honom.

Sen känner jag ett litet sting av vemod över att det igår var säsongsavslutning för Marko och Irma i TV4.

Har verkligen gillar att följa deras gnabbande och fixande av Irmas hus och tomt.

Som artist är kanske inte Markooios min största favorit men som människa måste jag säga att han imponerar mer och mer. Efter en barndom kantad av missbruk och dålig ekonomi lägger han ändå hela sin själ i att hans mamma ska ha det så bra som det bara går.

Om det sen är han själv som betalar eller om TV4 hjälper till för att få göra serien vet jag inte. Men det är heller inte så viktigt. Omtanken är vacker oavsett.

Så nu hoppas jag att Irma lyckas med att ta sitt körkort. Det kan inte vara så lätt i hennes ålder.

Jag vet inte om jag själv skulle klara det idag, det är ju mycket svårare frågor i teoriproven idag än på 70-talet. Och om jag minns rätt så är hon något eller några år äldre än jag dessutom. Men viljan och den finska sisun kommer säkert att hjälpa henne på traven.

På tal om trav så är det V86-dag också. Som nästan alla onsdagar om det inte är nån storhelg. Tror att det finns en hundring på ATG-kontot så jag kanske knåpar ihop ett litet spel innan kvällen.

Den där gigantiska Eurojackpoten gick visst ut igår men då hade jag inte spelat alls. Min stående rad gäller på bara dragningarna på fredagar. Så får jag den på fredag så får jag försöka hanka mig fram på "bara" c:a 110 miljoner.

Men det får la gå, det får la gå, det med. Om det nu skulle hända...

Därmed börjar det bli dags för eftermiddagspromenaden med min fyrbenta sambo

Ha det så gott nu till nästa gång, kära ordbrukare i Hagfors, Mellerud, Staffanstorp och Röån.

Vi ses! Förr eller senare...




 
 
wiper

wiper

Fredag 26 april 11:17

Vi har snöblandat regn här just nu och bara en grad varmt. Förstår att ni har lite snö kvar än för vintrarna är ju längre där i norrland. Den rätten verkar både god och nyttig så det är synd att jag inte kan äta paprika som påverkar min mage. Oliver gillar jag till tusen

Så fin ditt barnbarn är, man blir ju rörd. Jag har själv inga barnbarn

Jobbigt när bilar börjar krångla för det kostar ju så mycket. Vi hade inte råd till slut så vi hyr fast det går ju inte när man skall till arbeten

Jag har absolut ingen tur i spel tyvärr. Hoppas du har mer tur. Härligt att du har din hund för då måste man ut. Sen är dom ju ett sällskap

Ha en skön fredag
Hälsning från Malin

http://wiper.bloggplatsen.se

Göran

Lördag 27 april 10:22

Våren är även här hos mig. Snöhögarna efter lastmaskinernas skopor är inte helt borta men annars är det barmark här också. Och det gick bra med sonens bil. Det var som jag trodde, en tändspole. Men nu är den bytt och vi ska snart åka och hämta den så jag får min bill tillbaka också.

 
Ingen bild

Brimikshallon

Lördag 27 april 17:49

Det var mycket intressant och imponerande att ta del av din före detta arbetsplats..
Jag kunde inte låta bli att förundras över mänskans förmåga och kreativitet..
Synd bara att den förmågan används så fel på sina håll i världen idag..

 
skogsnuvan

skogsnuvan

Lördag 27 april 19:26

Visst är hon gullig Irma och så härligt naturlig. Att ställa upp för sin mamma som marcolio är ju helt fantastiskt. Jag kommer att sakna dom för man både småler och skrattar när dom är i farten som värst. Här är det dåligt med vår men blir väl snart som dom säger men så länge det är minusgrader varje natt händer inte mycket. Jag längtar så till barmark

http://skogsnuvan.bloggplatsen.se

 
wiper

wiper

Söndag 28 april 08:52

Vad härligt att det ordnade sig med din sons bil. I dag har vi äntligen fått solen tillbaka. Det är nu 4 grader varmt

Ha en skön söndag

http://wiper.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Lördag 4 maj 20:06


Bortrest i några dagar och fick möta våren i sin prydno nere i Södemanland. Men sen jag kom hem till Sveriges midja har det hänt massor här också när det gäller utveckling av ny årstid. Efter två dagar med strålande sol fråb klarblå himmel och förs...

Av Göran - Fredag 3 maj 06:46

Godmorgon på er, kära ordbrukare! Jag har varit på resande fot i några dagar. Kom hem igår eftermiddag efter två dagars besök i Julita i Sörmland. Där bor min storebror, sen några år tillbaka, i ett s.k generationsboende med en av sina döttrar och he...

Av Göran - Söndag 28 april 07:29


  Nu har jag provsmakat! I somras hittade jag ju ett fabrikat av surströmming som jag aldrig ens sett eller hört talas om. Och än mindre smakat. I den FB-grupp för surströmmingsfantaster som jag är medlem av kom flera vitt skilda recensioner av ...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5 6 7
8
9
10
11
12
13
14
15 16 17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards