Direktlänk till inlägg 25 juli 2023

Serien pausad/avslutad

Av Göran - 25 juli 2023 06:19

Känner en vag oro fast jag kanske inte ens behöver. För kanske 10-15 minuter sen hörde jag en rejäl smäll, som av ett skott. Tänkte genast på Palmemordet igen eftersom det skulle kunnat vara en s.k förgasarsmäll från en bil, vilket vittnen vid mordplatsen beskrev ljudet av skotten som. Men direkt efteråt tänkte jag på att i så fall borde jag även ha hört ljudet av en bil. Men det gjorde jag inte, det var alldeles tyst för övrigt. Både före och efter.

Däremot horde jag alldeles nyss sirener, från polis eller kanske ambulans och då började jag undra om det hänt nåt allvarligt i grannskapet. I mitt närområde har vi redan haft två mord och två mordförsök i år. Så jag hoppas verkligen att det inte var ljudet av ett vapen jag hörde.

Det kan förstås ha varit smällen från en kollision mellan bilar uppe på motorvägen. Motorljud från bilarna där hörs inte hit men en krock skulle garanterat höras. Men då tänker jag att det borde varit fler ljud som bromsskrik och/eller ljudet av glas som krossas. Jag har hört ljudet från en allvarlig bilolycka och så lät det inte.

Nåja, det lär väl visa sig under dagen.

Tanken från början var nog att kanske fortsätta serien om den talande tystnaden en liten bit till. Men eftersom jag knappt fått några kommentarer så tolkar jag det som att ingen är så värst intresserad. Eller så delar man inte min tro på de uppgifter jag redovisat. Antalet besökare har dock ökat rätt rejält under de dagar jag skrev om det så det tyder väl ändå på någon sorts intresse. Men jag tänker att det jag skrivit är ju bara en väldigt komprimerad sammanfattning som borde väcka undringar och frågor. Kanalen på Youtube är så mycket mer ingående och allt underbyggs mycket mer än jag kan göra i min sammanfattning. Så serien får vila. Tills vidare i alla fall.

Om du vill att jag skriver mer om saken så pränta ner en kommentar. Helt ok att vara anonym även om jag föredrar att man länkar till sin egen blogg. Frågor besvarar jag också gärna om jag kan.

Tisdag morgon och tvättdag för mig. Bytt lakan i sängen har jag redan gjort men det går ju snabbt och enkelt sommartid eftersom jag inte använder täcket utan sover med bara påslakanet över mig. Jag sover bättre ju svalare det är där jag ligger. Så duntäcket kommer väl fram om en månad eller så.

Helgen har varit väldigt social. I lördags åt jag surströmming med min tama husmekaniker, vår gemensamma kvinnliga vän M, två äldre damer som bor grannar med kompisen samt min exfru. Som han också är kompis med.

Och hon och jag har ju hela tiden sen separationen varit "on speaking terms"  så vi har inga problem med att vistas i samma rum. Vi testade både Oskars och Röda Ulvens filéer från 2022 och båda var väldigt goda. Även om jag, som alltid, plussar lite extra för Oskars.

Sen i söndags hade vi syskonträff i syrrans stuga. Storebror med fru plus deras mellandotter och ett barnbarn hade kommit upp från Julitta i Sörmland där de bor. Så syrran hade även bjudit in vår enda levande moster med make och vi satt ganska länge och pratade gamla minnen.

En lätt gnagande oro som har pyrt inom mig det senaste året fick också sin förklaring. Redan förra gången brorsan var här reagerade jag på att han hade åldrats så mycket och så snabbt. Han pratade liksom lite släpigt och rörde sig annorlunda också mot förut. Och i söndags fick jag alltså veta att han är under utredning på sjukhus för Parkinsons sjukdom. Om den vet jag inte mycket men jag tror inte att man kan bota den. Däremot kanske man kan hejda den, bromsa ner förloppet så att säga. Om jag minns rätt så var det vad boxaren Mohammed Ali dog av.

Nu ska man väl inte måla f-n på väggen innan diagnosen är fastställd men det är jobbigt att se en närstående förändras så mycket på så kort tid. Och ännu är han ju faktiskt "bara" 73 år och borde ha rätt många goda år kvar.

Men så länge ingen diagnos är klar så väljer jag ändå att hoppas på det bästa. Att det kanske är nåt annat, nåt som vetenskapen kan fixa.

Det börjar bli dags att samla ihop tvätten, byta handdukar i badrummet och stoppa badrumsmattan i tvättkorgen och sätta igång med dagens vedermödor.

Ha en trevlig tisdag, kära ordbrukare, i slott och koja i vårt avlånga land!

Vi ses!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Fredag 17 maj 13:40

Som de flesta av mina trognaste ordbrukare redan vet så funderar jag en hel del över likheter och skillnader mellan Sverige förr och nu, mellan Sverige och världen. Och då framför allt skilnaderna mellan oss och USA. Och jag vill, för död och pina,...

Av Göran - Torsdag 16 maj 11:43

Nästan nyss var det vinter. Sen kom våren smygande på tårna men motades ut av senkommen snö igen. Som inte stannade så länge utan försvann på några dagar. Men man hann knappt ens njuta av våren för de senaste tre dagarna har vi haft nästan sommarvä...

Av Göran - Onsdag 15 maj 12:42

På mitt förra inlägg fick jag en kommentar från Krister. Han skrev att reklamen spaltade upp min blogg alldeles för mycket. Jag svarade lite uppgivet att jag var medveten om saken men inte visste vad jag skulle göra åt det. Det vet jag nu. Och har ...

Av Göran - Tisdag 14 maj 11:45

Succé även igår i hockey-VM för vårt käraste landslag, Tre Kronor. Igår var det Tysklands tur att få en lektion i "hur den svenska grisen biter". Citatet vet jag inte varifrån det kommer men jag gillar att använda det emellanåt. Det blev rena, rama...

Av Göran - Måndag 13 maj 08:23


Den trettonde idag. Men inte fredag den trettonde som jag hade som rubrik på mitt hittills enda blogginlägg för detta datum. Lite märkligt att det bara finns ett eftersom jag redan för två år sedan satte upp målet att varje datum på året skulle inneh...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5 6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28 29 30
31
<<< Juli 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards