Alla inlägg den 26 augusti 2023

Av Göran - 26 augusti 2023 09:56

Jag lade ut ett inlägg om detta men blev sen osäker om det var på riktigt så jag tog bort det nästan genast!

Men det ÄR på riktigt! Då var det bara AB som skrev om det men nu är det ute på flera ställen.

UNDRENS TID ÄR ICKE FÖRBI! MIRAKEL SKER FORTFARANDE!!!


https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/Rr77qd/aftonbladet-direkt?pinnedEntry=1158960


Tidötrojkan har beslutat att kompensera oss 57;or fullt ut för den vidriga särbeskattningen som drabbar oss i år. Vi får pengarna tillbaka. Varenda krona! Med ränta dessutom!

Ur mitt perspektiv var det här beslutet det enda de kunde ta med hedern i behåll. Så jag tackar Krisersson, Persson, Busch och Åkesson för att ni åtgärdar orättvisan.

Låt vara att vi måste betala samma skatt året ut och att man kanske önskat rättelse omgående. Plus återbetalning direkt. Men det är alltså på det sättet att lagen inte medger ändringar av skatteskalorna under innevarande år.

Så jag väljer att vara nöjd och glad. Rättvisa har skipats! Hur många gånger per mandatperiod händer det?

Av Göran - 26 augusti 2023 07:50

God lördagmorgon på er, kära ordbrukare! Hög som låg!

Och, ja... Javisst ser det ut som om följetången från i våras med TechBuddy och Telia går in på en andra säsong.

I torsdags fick jag svar från TechBuddy att de inte kunde göra nåt åt den felaktiga fakturan utan jag måste kontakta Telia.

Och döm om min totala förvåning då jag knappat mig genom menyerna som tar en till kundtjänst och telefonkön.

Jag skrattade faktiskt rakt ut då AI-rösten sa att jag hade plats ett i kön!

Jamen... PLATS ETT??? Jag som brukar få vänta 40-90 minuter på att få tala med en levande människa. 

Första tanken var att det blivit nåt fel och att nästa gång rösten talade till mig skulle jag ha plats 84, 95 eller 107 som vanligt. Men jag kom faktiskt fram inom en minut, ett rekord de aldrig kommer att slå!

Jag förklarade mitt ärende och mannen på andra sidan cyberspace hittade mitt gamla ärende. Sen gick han ifrån ett par gånger för att rådgöra med kollegor eller chef. Men kom tillbaka varje gång, till skillnad mot flera tillfällen i våras då de bara helt enkelt stängde ner samtalet och försvann.

Det slutade med att han berättade att en kollega till honom var mitt uppe i en kontakt med TechBuddy och skulle ta med mitt ärende. Sen skulle jag bli meddelad via mail, sms eller telefon.

Det litade jag på och vi avslutade samtalet. 

Sen dess hördes inte ett pip varken torsdag eller fredag. Så nu har jag mailat deras kundtjänst och i skarpa ordalag förklarat ärendet en gång till. Jag är så trött på Telia att jag kan spy, nästan. Fortsättning lär följa...

Annars... Så gladdes jag igår med äldsta sonen som äntligen tog körkort igår. Vi 31 års ålder.

Köra bil och köra bra har han kunnat i många år. Men att ta kortet har liksom inte blivit av förrän nu. Men bättre sent än aldrig sägs det ju!

Idag är också en glädjens dag för idag blir det surströmmingskalas igen med ungefär samma glada gäng som vanligt. Jag har därför tänkt att idag ska jag vidga mina vyer en aning.

Jag har i alla år käkat det på tallrik med potatis och rå lök och en skiva tunnbröd med nån potent ost på vid sidan om. Medan mina bordsgrannar vill ha gräddfil eller creme fraiche och/eller tomater till. Så jag ska testa deras sätt ocså så får vi väl se om jag ändrar mina vanor efter det.

Inte heller har jag ätit det som exfrun och många andra gör, på tunnbrödet som s.k klämma. Kanske prövar jag även det. I FB-gruppen för surisfanatiker står att läsa att messmör passar bra som tillbehör liksom den där bruna norska getosten.

Några enstaka vill ha äppelskivor eller äppelmos men det har jag svårare att tänka mig.

Men som tur är så är jag ju ingen sån där surströmminsätarfundamentalist (kunde inte låta bli att använda mitt eget påkomna långa ord igen) så för mig får folk äta på det sätt som passar dem själva bäst. Eller låta bli...

Min källa när det gäller Estoniamörkläggningen, Åsa Myrberg, har tagit ner alla sina videor från Youtube och först trodde jag att hon blivit nedstängd av mörkläggarna. Men vi har lite personlig kontakt så när jag frågade fick jag veta att hon själv plockar bort dem eftersom hon får så mycket hat tillskickat sig från folk som störs sig på att hon vill bärga och begrava kvarlevorna efter sin pappa som försvann med färjan ner i Östersjön.

Vad är det för fel på folk, tänker jag då. Om man inte tror på vad hon för fram så välj en annan kanal att titta på då!

Svårare än så ska det väl inte vara? Varför skicka en massa elakheter bara för att man inte håller med?

Nej, annat är det här på Bloggplatsen. Inte får jag nu så många men de kommentarer som kommer är nästan alltid snälla och vänliga. Ordbrukare är vänliga människor för det mesta!

Nu ska jag gå och se efter vad som finns att frukostera på. Kanske blir en shakshuka på de två sista tomaterna samt egen chili från plantan på balkongen.

Förresten har jag börjat undra om inte sån chili är som starkast när de är små. För de jag har använt har gett mycket mer stuns i maten än om jag köpt en decimeterlång liknande på affären. Eller så är det olika sorter bara...

Ha nu en härlig lördag i slott och koja i vårt avlånga land!

Så ses vi igen, förr eller senare!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30 31
<<< Augusti 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards