Direktlänk till inlägg 10 januari 2024

Onsdag morgon på Sveriges midja

Av Göran - Onsdag 10 jan 08:44

Från polarvinter till slask på bara lite mer än ett dygn. Inte alls länge sedan man fick pälsa på sig för att gå ut i 20 graders kyla och nu är det fem plusgrader.

Kanske har det regnat även denna natt, det vet jag inte för jag har sovit som en stock i 7-8 timmar för en gångs skull. Men när jag tittar ut ser jag att vägar och trottoarer ser ut att ha nästan barmark nu. Blött är det förstås också. Om inte av regn så av smälrvatten från snö som tinat upp i blidvädret.

Höjden på drivorna har säkert halverats och snödjupet likaså. Men det gör mig inget så länge det är vitt på marken under denna så förhatliga årstid.

Och jag gruvar mig nästan mer för morgonpromenaden nu än när det var som kallast. För det blåser halv storm ute och det är lättare att klä sig mot kylan än mot nordanvinden. Som ju har en förnåga att kunna tränga igenom nästan vlka kläder som helst.

Thea var nyss här och fick sin vanliga stund i famnen med kliande, klappande och småprat som vi gör varje morgon. Men nu snarkar hon igen på min säng här bakom. Så jag antar på goda grunder att det inte är akut för henne att få gå ut.

Så det blir endera då hon säger till elle då jag blir sugen på frukost. Den smakar liksom lite bättre efter att man dragit i sig lite frisk luft, känner jag.

Mycket TV blir det såhär års. Ett program jag nästan alltid gillar men nog aldrig har nämnt i detta forum är "Renés brygga" i TV4. Igår var Gunde Svan där med sin son, Ferry. Gundes grabb är inte skidåklare utan tävlar i nåt som kallas Timmersport. Som går ut på att på tid skapa något av trä med motorsåg i händerna.

Sonen är förbluffande lik sin far när det gäller vinnarmentakiteten men utseendemässigt är han kanske mer lik sin mamma Marie.

Kristin Kaspersen, Lill-Babs dotter, med son var också gäster och det blev intressanta samtal och därmed god underhållning.

Den serien har sitt ursprung i ett liknande program som hette "Mia på Grötö". Upplägget var samma ungefär men med Mia Skäringer som värd. Om hon hoppade av själv eller om produktionen ersatte henne med René vet jag inte men jag gillar bägge som programledare och ser fram emot kommande avsnitt.

Som kommer att fastställa definitivt att Markoolios mamma Irma nu nåt stjärstatus på riktigt eftersom hon dyker upp som gäst där under säsongen. Utan sonen dock, tror jag, för han syntes inte till i trailern där jag såg Irma.

Farmen är fortfarande inne i lära-känna-stadiet och jag har inte riktigt grepp om deltagarna ännu. Konstaterar bara än en gång att garnityret i årets upplaga ungefär följer samma mall som det brukar.

Människotyperna är desamma men personerna är nya. Konflikter kommer det, som alltid, att bli både bland tjejer och killar likväl som över könsgränserna också.

Ännu verkar det som om de flesta jobbar på rätt bra. Inga extrema latmaskar har utkristalliserats ännu. Men det kommer säkert med tiden, det också.

Onsadg idag! Piglördag eller lill-lördag. Men det kvittar! För en pensionär är dagarna sig ganska lika. Om jag inte själv ser till att de blir olika förstås. Det ryktas vagt om att den där surströmmingsfesten som aldrig blev under förra helgen kanske kan bli av under den kommande. Men vi får se...

Nu kommer Thea och krafsar mig på låret medan hon muttrar så smått. Så det är kanske bäst att göra henne till viljes och krypa i ytterkläderna för dagens första promenad. Och sen frukost för oss båda efteråt!

Ha en härlig onsdag i stad och byhåla, landet runt, kära ordbrukare,

Och hav förtröstan - jag kommer tillbaka! Som en bumerang kommer jag ALLTID tillbaka!
Då ses vi!

 
 
wiper

wiper

Lördag 13 jan 09:10

Så har vi det också med varmgrader och snö som smälter. Fast nu säger dom att vi skall få kyla igen!!!!. Det är verkligen inte roligt att promenera när det stormar. Vi har också fått lite blåsigare

Förstår att det är härligt att ha hund, det är ett fantastiskt sällskap. Jag har en syster som haft både katter och hundar så jag har lite kunskap om dessa.

Jag gillar också Renees Brygga men har än inte sett det nya avsnittet men det ser jag i eftermiddag. Han som blev storbonde först är en typ som inte faller mig på läppen, så självupptagen mm

Ha en skön helg
Hälsning från Malin



http://wiper.bloggplatsen.se

Göran

Lördag 13 jan 10:57

Storbonden är lite av urtypen bland Farmen-deltagare. Några såna har de med varje år. Såna som är säkra på att de är snäppet smartare än de andra. Tycker att de är listiga när de paktar ihop sig med såna de tror att de kan lite på. Men blir mäkta irriterade då de upptäcker att andra också bildar pakter. Jag kommer förstås aldrig att delta i den där tävlingen men om jag hade gjort så hade min enda taktik varit att inte lita på nån mer än mig själv. Utgå ifrån den enda sanningen som finns - att deras mål är att skicka hem mig. Nu när det sänts så många säsonger kan jag tycka att de borde ha lärt sig nåt från tidigare årgångar. Men....Näää!

 
Liselotte

Liselotte

Söndag 14 jan 13:41

Renées brygga gillar jag. Hon är ödmjuk och har förmågan att få sina gäster att öppna upp sig.
Farmen, gillar jag också fast varför vet jag egentligen inte då det känns som att jag sitter med en skämskudde framför mig vid varje avsnitt.
Sen undrar jag om det verkligen var kattsand som de försökte koka gröt på. Kattsand är väl inget bönder brukar ha på sina gårdar så var den säcken kom ifrån kan man ju undra.

http://elmaliel.blogspot.com

Göran

Söndag 14 jan 15:45

Det kan ju hända att teamet bakom kamerorna tycker att katterna ska få ha en värdig toalett så de kanske ordnar med det utan att vi får se det i TV. Och visst var det väl lite skämskudde även för mig de första säsongerna jag tittade. Men det som gör att jag inte kan låta bli att titta är det sociala spelet människor emellan. När de samtidigt som de måste samarbeta för att lösa sina uppgifter tävlar mot varandra. Och nästan ingen verkar ha sett tidigare årgångar och lärt av dem. Utan de flesta tror att de är de enda som paktar och spelar fult men blir grymt besvikna när de upptäcker att de andra gör precis likadant. Men de som jobbar hårt och håller en hyfsat låg profil brukar vara de som går längst. Vi får väl se om det stämmer i år också..

 
wiper

wiper

Måndag 15 jan 14:28

Precis så är det och jag kommer ihåg hur det var i förra säsongen med Hamburgerkungen ;) Vi har varit och ätit på hans hamburgerrestaurang och han var likadan där. Han ville synas hela tiden

Jag skulle aldrig heller vara med i nåt sånt för jag skulle inte trivas i så stora grupper och med allt skitsnack och pakter. Som du säger så lär dom sig inget, dom vill bara synas och bli kända ändå kan jag inte låta bli att kolla ;) ;)

Ha en skön början på veckan
Hälsning från Malin

http://wiper.bloggplatsen.se

Göran

Måndag 15 jan 20:26

Ja, man sitter där och skakar på huvudet och undrar ibland var de hittar alla uppsvällda egon. Liksom att ingen verkar ha lärt sig av tidigare årgångar. I söndags var det ju t.o.m en av tjejerna som sa att hon kollat på några tidigare säsonger innan hon åkte dit för att delta själv. Men ändå verkade hon inte ha lärt sig nåt. Chansen till en halv mille gör kanske nåt med folk...

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Fredag 17 maj 13:40

Som de flesta av mina trognaste ordbrukare redan vet så funderar jag en hel del över likheter och skillnader mellan Sverige förr och nu, mellan Sverige och världen. Och då framför allt skilnaderna mellan oss och USA. Och jag vill, för död och pina,...

Av Göran - Torsdag 16 maj 11:43

Nästan nyss var det vinter. Sen kom våren smygande på tårna men motades ut av senkommen snö igen. Som inte stannade så länge utan försvann på några dagar. Men man hann knappt ens njuta av våren för de senaste tre dagarna har vi haft nästan sommarvä...

Av Göran - Onsdag 15 maj 12:42

På mitt förra inlägg fick jag en kommentar från Krister. Han skrev att reklamen spaltade upp min blogg alldeles för mycket. Jag svarade lite uppgivet att jag var medveten om saken men inte visste vad jag skulle göra åt det. Det vet jag nu. Och har ...

Av Göran - Tisdag 14 maj 11:45

Succé även igår i hockey-VM för vårt käraste landslag, Tre Kronor. Igår var det Tysklands tur att få en lektion i "hur den svenska grisen biter". Citatet vet jag inte varifrån det kommer men jag gillar att använda det emellanåt. Det blev rena, rama...

Av Göran - Måndag 13 maj 08:23


Den trettonde idag. Men inte fredag den trettonde som jag hade som rubrik på mitt hittills enda blogginlägg för detta datum. Lite märkligt att det bara finns ett eftersom jag redan för två år sedan satte upp målet att varje datum på året skulle inneh...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4 5 6
7
8 9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Januari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards