Alla inlägg den 26 mars 2022

Av Göran - 26 mars 2022 22:11

En riktigt bra dag idag! Först bogserades Madame Citroen till min f.d arbetskamrats bilverkstad utan missöden längs vägen. Samma f.d arbetskamrat anlitades för att fixa sonens Volvo, vilket han gjorde med bravur och för ganska lite pengar. Sen fortsatte dagen med surströmming i glada vänners lag och vi drack väl multum därtill, som det heter.

Ett par iskalla Mariestads starköl och snaps av Hallands Fläder.

Hemma igen var det hockey som gällde och jag fick avnjuta hur mitt kära TRimrå IK gjorde processen kort med Djurgården på deras hemmaplan. Därmed är momentum flyttat. Den fördel av hemmaplaan som DIF hade ligger numera hos Timrå och redan på måndag kväll kan man inkassera andra raka segern i bäst av sju matcher om vi kan vinna hemma också.

Och som om inte det vore nog så kollade jag nyss mitt travspel för dagen. Som inbringade dryga 400 kronor på en satsad 100-lapp vid dagens V75-tävlingar på landets största travbana, Solvalla.

Inte gjorde det precis mig till en förmögen man men plus är alltid plus och nu har jag iaf lite spelpengar för kommande veckor.

Det är ju skatteååterbäring på väg in och som nästan alltid kommer den att ätas upp av mitt bilägande. Både min så djupt älskade Mdame Citroen och sonens Volvo S60 från 2002 pajade ju häromdagen. Vad sonens Volvo beträffade hade jag tur och kom undan med 750 kr för byte av tändspole till en begagnad, som han turligt nog råkade ha i lager.

. Min egen bil, som rasade igår, lär jag få slanta upp betydligt mer för att få i körbart skick. Men det får bli en senare fråga.

Troligtvis är det startmotorn som har brunnit och därmed även dödat batteriet, precis som i maj samma år jag köpte henne (2016). Eller också är det ett större motor-ras så jag blir tvungen att allvarligt överväga om jag ska behålla henne eller ej.

Det tycks vara någon slags naturlag, det där med att bilar jag äger alltid rasar på ett eller annat sätt när skatteåterbäringen är på väg. Jag deklarerade så fort det var möjligt att göra det och skulle därmed få min återbäring (som detta år var riktigt stor) inom en dryg vecka.

Men så här långt i livet så har jag varje år då jag ska få fina pengar ALLTID drabbats av bilproblem som äter upp det mesta av pengarna från skatteverket.

Därmed får jag, som alltid, revidera mina planer för dessa pengar. Ifjol tvingades jag köpa nya däck fär merparten av återbäringen och i år lär de maskinella problemen äta upp mina tänkta extrapengar.

Murphy´s lag! Som alltid... Men det kunde förstås ha varit värre! Jag kunde ha fått dessa utgifter i en tid då jag inte kunnat betala dem utan att låna upp nya pengar.

SÅ det är väl bara att "gilla läget"!

Och ännu så vet jag ju inte heller var det landar. Kanske blir det inte riktigt så jävligt som jag befarar. Eller också blir det sjufalt värre...

Nåja, den som lever får se, som man säger. Jag väljer att glädjas över Timråsegerm, travvinsten och över att ha haft en ritkigt trevlig eftermiddag i glad vänner lag.

På måndag kväll är det returmatch i SHL-kvalet med Timrå IK som hemmalag och vinner vi den så ser det riktigt bra ut inför de avslutande matcherna.

Men för ikväll så nöjer jag mig med att glädjas åt dagens glädjeämnen och därmed önska mina kära ordbrukare en angenäm natt tillsammans eller var för sig i Lindome, Karlholmsbruk, Vittangi och Treslövs läge.

Vi ses! Nån gång...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards