Alla inlägg den 15 mars 2022

Av Göran - 15 mars 2022 08:44

Vet ni vad man kallar en människa som klarar av att vara glad på en måndag morgon? Inte? Man kallar den pensionär, förstås! Själv fick jag ju lite extra draghjälp igår efter att mitt kära Timrå IK stod som segrare efter thrillern i NHC Arena mot Luleå igår kväll. Men jag var på bra humör innan matchen också.

Precis som nu fast det är tisdag. Det där med fastan och påsken är inget jag egentligen bryr mig om men en tisdag under fastan brukar jag äta bruna bönor med stekt rimmat fläsk och några skivor falukorv också. Den tisdagen infaller just idag har jag bestämt. Stekfläsket tog jag fram ur frysen när jag hade vaknat för en timme sen ungefär så jag ska bara köpa hem bönorna också. Av någon konstig anledning har jag aldrig försökt att göra det själv. Kanske för att under de år jag var gift gjorde exfrun några försök men fick dem aldrig riktigt bra.

Men plastkorven från Bob som man köper duger ju, den med. Särskilt efter ett litet knep som en kompis från 80-talet lärde mig. Han brukade trycka ut innehållet i en sån där "Bob-korv" i en kastrull och därefter tillsätta en kork ättika och en matsked sirap plus lite salt och vitpeppar. Så det har jag gjort sen dess och tycker att det blir helt ok.

I min barndom serverades bönor med fläsk och/eller korv varje tisdag från fettisdagen och fram till påskveckan. Det var tradition och obligatoriskt liksom semlan efteråt. Nuförtiden äter jag oftast bara en semla per år och det blir också idag. Även den färdigköpt från ett kondis där de har de bästa semlor jag har smakat.

Farmen är inne i finalveckan och jag börjar reta mig lite på en av deltagarna.

Jag talar om Helene, som jag i början trodde skulle åka ut ganska tidigt eftersom hon bröt ihop så lätt. Men hon växte längs vägen. Till en viss gräns. Ingen kritiserar andra bakom ryggen mer än hon. Hon paktar åt flera håll på samma gång som hon kritiserar andra när de gör samma sak.

För ett par veckor sedan kändes hon fullt möjlig som slutsegrare och visst kan hon vinna men hon är inte min favforit som segrare. Prins, som ju fick åka hem i söndags, fick ju inte utse någon ny storbonde men däremot en förstekämpe. Och såklart valde han Helene. Som satt honom själv till förstekämpe. Och Helene ojade sig över hur falsk han var och hur fult det var att hämnas. Men i nästa andetag säger hon att hon kanske ska välja Cissi som andrekämpe för att hämnas på Prins! Men hallå! Var det inte alldeles nyss fegt och fult att ge igen? Och vad då "hämnas på Prins"? Varför det? Han är ju inte kvar där? Eller tänker hon kanske att det ska svida i honom när han får se det i TV sen? Vad vinner hon på det?

Nåja, vi får se. Men om Helene vill säkra en chans att komma till final tror jag hon ska välja Jonas. För jag tvivlar på att han kan rubba henne i kunskap. Men är hon så smart? Eller lockar hämnden mer...?

Nej, ska jag hålla tummarna för någon så är det i så fall Cissi. Känner att hon har spelat spelet så rent som det går för det mesta. Hon har varit med hela resan och hon jobbar hårt och tar sin del av ansvaret. Tror även att hon är vass när det kommer till kunskap.

Nu ropar verkmästaren från magen att det börjar bli lite tomt därnere så jag ska gå och fixa lite frukost. Ha en fantastisk tisdag, kära ordbrukare, i Lönsboda, Svenstavik, Simrishamn och Skärplinge.

Vi ses!


Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards