Alla inlägg den 12 mars 2022

Av Göran - 12 mars 2022 18:26

"Håhå, jaja, båd natt å da´. Å allra värst är morgnarna!" Kan det ha varit Kronblom som sa så? Vet att han hade ett annat talesätt som lydde; "Inge rast och ingen vila. Bara gno och bara kila!"

Detta trots att han varken gnodde eller kilade så länge ingen handgripligen såg till att han gjorde det. 

Inte heller jag har varken gnott eller kilat i nån större omfattning idag. Tvärtom har jag nog latat mig ganska duktig. Nästan så att självaste Kronblom nog hade varit stolt över mig.

Jag skrev ett inlägg tidigare idag som jag senare tog bort eftersom jag upptäckte i efterhand att det innehöll flera faktafel. Inte ser jag mig väl som någon nyhetskanal med plikten att alltid skriva sanningar men  jag vill ju inte medvetet sprida irrläror heller. Så då får man ibland ta konsekvenserna och rätta till sina misstag.

Misstag gjorde även Timrå IK denna eftermiddag i sådan mängd att det räckte till klar förlust i hemmamatchen mot Oskarshamn. Även domarna stod för två rejäla fadäser som gav god hjälp på traven åt smålänningarna.

Fast det är ju vad JAG tycker. (Och några tusen andra Timråfans) För i ärlighetens namn, än en gång, så videogranskades ju både Oskarshamns tredje mål och situationen där en Timråback fick matchstraff och fem minuters utvisning. Så det är förstås jag som är enögd och okunnig.

Men eftersom det aldrig är för sent att ge upp så väntar jag med det tills chansen att slippa kvalspel är definitivt borta innan jag gör det. Jag ser fram emot matchen hemma mot Luleå på måndag kväll och hoppas att vi lyckas lite bättre då samt får lite medgång med de övriga bottenlagens resultat. Det är ju inte över förrän det är över och det är ju det hoppet man får leva på. Men jag är ju härdad efter mer än 50 år som supporter till denna stolta klubb.

Så länge har jag inte varit supporter till Farmen på TV och nu ser jag med spänd förväntan fram emot andrekämpevalet på söndag. Att Prins blev förstekämpe förvånade mig inte mycket för Helene vill inte stå mot honom i husförhöret i finalen. Men hade det bara handlat om det så finns det ju fler med kunnande som kanske även kan ge henne en match i de fysiska grenarna. Om hon nu är så stark som hon verkar vara. 

Prins körde ju en liten fuling med Keisha och påstod att han sagt till Helene att om han blev förstekämpe så skulle han välja att tampas mot just Keisha som väl är Helenes bästa kompis på gården. Antagligen för att få henne att välja Monica kanske eller nån annan. Sen börjar ju finalveckan om jag minns rätt så då går väl finalen nästa söndag.

Och om Prins får åka hem imorgon så blir det garanterat en kvinnlig vinnare i år. För Jonas har jag inte sett plugga så ofta och inte heller visar han upp särskilt mycket kunnande på andra sätt. Kan ju vara en taktik, det också, för att invagga de andra i en falsk säkerhet och sedan briljera i finalen. Den som lever får se.

Jag vågar i alla fall sätta en bra slant på att Jonas inte blir vald till andrekämpe. För i de mer fysiska grenarna är det nog svårt för en 60-plussare att rå på en hyfsat vältränad kille i 30-årsåldern om det kommer till styrka eller teknik.

Nej, endera tror jag han håller ord och tar Keisha eller så väljer han Monica. Som då är ännu en som kanske har maskerat sina styrkor för de andra och för oss tittare. Lite kul i så fall även om jag inte är nån större fan av henne. Men sånt blir ju bra TV.

Bra TV tycker ju en stor del att Mellon är också eftersom det är det mest sedda programmet på hela året i konkurrens bara med Kalle Anka på julafton. Jag har bara hört en enda låt och det var Anders Bagges. Så innan jag hört någon mer så tippar jag att han vinner för den hade potential tyckte jag. Kanske inte riktigt min grej men jag tror att den blir en landsplåga under våren och sommaren som ju faktiskt är på väg.

För övrigt... Så anser jag fortfarande att Putin måste avsättas. Snarast! Helst i förra veckan!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards