Alla inlägg den 5 mars 2022

Av Göran - 5 mars 2022 07:31

Det finns en massa små struntsaker som jag skulle vilja förstå mig på men som jag inte gör. Förvisso är väl ingen av dem av sådan dignitet att det känns sådär jätteviktigt men ändå.

Hur kommer det sig t.ex att....

När man trycker på slumpknappen här på bloggplatsen så för den en nästan alltid till samma bloggar som alltid annars när man slumpar? Jag vet inte hur många bloggare som är aktiva här men några tusen borde det väl vara ändå? Jag menar... I så fall är det ju ganska egendomligt att jag så sällan hamnar på en blogg jag aldrig sett förr. Nej, det handlar om 15-20 som jag alltid hamnar på. Några av dem finner jag intressanta, andra inte. Och slumpar jag en längre stund så ramlar jag dagligen tillbaka hos de jag redan besökt. Flera gånger om ibland.

Har de kanske någon funktion som kopplar ihop vilka intressen man angett? Och försöker styra en till någorlunda likasinnade? Mystiskt är det i alla fall.

En annan sak är tvättmaskinen där jag bor. Hur kommer det sig att när jag bytt lakan i sängen och ska tvätta de utbytta så har maskinen ofelbart vänt både påslakan och örngott på avigan då jag tar ut dem?

Lika mystisk tycker jag att en annan sorts slumpgenertor är. Hur kommer det sig att...Att postkodlotteriets vinstutdelningar nästan altid äger rum i vad som ser ut som välbärgade områden? Det är nästan alltid fina villaområden som har turen med sig där.

Ytterst sällan går de runt i nån betongförort med nedklottrade stenmurar och hus som vem som helst fattar att där bor inga höginkomsttagare. Ändå finns det ju betydligt fler mindre lyckligt lottade bostadsområden än lyxiga! För nåt år sen vädrade jag den här tanken med några arbetskamrater och en av dem kläckte då idén att det är fler i de rikare områdena som har lotter. Och det är visserligen sant men om dragningen är helt slumpmässig så vet den ju inte skillnad på siffrorna i postnumret eller postkoden. Så hur många prenumeranter det finns ska ju inte spela någon roll alls.

En gång för ganska länge sen, på den tiden de delade ut både en bil och en miljon i varje program hade de lyckats dra ett postnummer och kod där det bara bodde en enda lottköpare. Någonstans i det inre av Hälsingland tror jag att det var. Och hon fick alltså både Volvon och miljonen.

Minns att jag då tänkte att.... Om det varit grannyran som hamnade där hade hon ju blivit rik som ett troll. Som ensam vinnare, menar jag.

Sånt och mycket annat har man, som pensionär, tid på sig att filosofera omkring. Inga världsomvälvande frågor men håll med om att det är lite underligt! Alla exemplen jag nämner.

Det finns fler. Men dem tar vi kanske en annan gång. Eller också inte, vi får se!

Se får vi också i eftermiddag om Timrå IK åkte ner i skorna efter förlusten mot Linköping i torsdags eller om man lyckats knyta näven i fickan och samla ihop sig nog för vinna hemma mot Brynäs. Nästa math är redan imorgon då  man möter Djurgården. Också den matchen i hemmahallen. Sen på tisdag är det Djurgården igen men då i Sthlm.

Full pott i dessa tre kamper så har vi försprång mot Stockholmarna och förhoppningsvis klättrat förbi även Brynäs och/eller Malmö. Hjälp mig att hålla tummarna!

Därmed, kära ordbrukare, är ert lidande strax över. Jag ska runda av och gå och skapa mig nån sorts frukost.

Ha nu en alldeles sagolik lördag och helg i Gumböle, Väckelsång, Glimmingehus och Sangis.

Vi ses! Förr eller senare.

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26 27
28
29
30 31
<<< Mars 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards