Alla inlägg den 24 augusti 2022

Av Göran - 24 augusti 2022 07:56

Igår var kanske lite av årets event, så här långt i alla fall. Tillsammans med kanske 75-80 andra gamlingar avåts en mycket trevlig lunch på restaurangen på Norra stadsberget. Tyvärr tänkte jag aldrg på att ta några bilder av den fantastiskka utsikten men jag kan säga att man ser hela staden plus hamninloppet med sina öar och inte minst den inte längre så nya Sundsvallbron som bär E4 över fjärden i en dryg kilometer. 

Förrätten missade jag också att föreviga för det var så mycket prat vid bordet. Men den bestod av en skiva kavring med den godaste Skagenröra jag smakat samt en klick Kalix löjrom. Varmrätten var rostad laxfilé med potatispuré och en underbart god sås samt några smörstekta kantareller. Den fotade jag i alla fall.

 

Sen tog jag väl kanske 50-60 bilder av mitt lunchsällskap. Men eftersom det bara är jag själv som känner folket så känns det inte så intressant att låta dem skylta här i bloggen. Jag vill ju inte lägga ut dagsfärska bilder av folk som inte fått chansen att bestämma om de villvisa upp sig på nätet. 

Som sagt massor av människor ochjag kan inte påstå att jag kände igen alla. Men den äldste deltagaren klarade jag i alla fall trots att det är tretttio år eller mer sen han pensionerades. En farbror vid namn Folke som fyllt hela 95 år men fortfarande är inte bara ganska rörlig men även glasklar i skallen. Jag pratade en liten stund med honom och han mindes mig fortfarande även om han inte genast kände igen mig.

Vid varje tallrik hade man lagt ut en liten rund platta med företagets logga på ena sidan och ett nummer på den andra. I flera omgångar lottade man sedan ut priser och jag hade turen att få med mig ett presentkort på 500 kr som gäller hos närmare hundra olika näringsställen i centrala staden. Butiker av alla möjliga slag, kaféer och restauranger, optiker och allt möjligt. Samma sorts presentkort som företaget delat ut till jul de senaste åren och det sista jag fick använde jag tidigare i sommar till nytt trådlöst tangentbord och datamus.

När det hela var över fick vi alla också med oss varsn påse med små presenter. Bl.a en vattenflaska, ett nyckelband, en kortlek och en fin kulspetspenna i snyggt fodral.

Så när allr var över kunde jag åka hem med lätt sinne efter ett par trevliga timmar och dessutom 500 kronor rikare!

Inte dumt! Inte dumt alls!

Därmed låter jag mig nöjas för stunden och tillönskar den lilla men naggande goda läsekretsen en trevlig onsdag. Möjligtvis kan det bli en liten skogstur idag för ryktet säger att det är gott om kantareller och blev taggsvamp i år.

Den som lever får se, kära ordbrukare! Men... vi ses igen! Förr eller senare!

"Om Gud vill å pjäxern håll´!"

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12 13 14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards