Alla inlägg den 13 augusti 2022

Av Göran - 13 augusti 2022 17:07

Man kan verkligen undra hur korkad han är, den där Putin. Nu har de minerat ett kärnkraftverk i Ukraina och utsätter det för raketbeskjutning. Och omvärkden fruktar att kylsystemet ska förstöras eftersom det då väldigt snabbt kan bli en fullskalig härdsmälta. Inte hos dem men hos Ukrainierna! Har de glömt Tjernobyl?

Där gjorde ju haveriet att området inte kommer att vara besökbart på ett par mansåldrar men det spreds ju med vinden också. Till  oss här i Sverige liksom till Finland och Baltstaterna men en jävla massa radioaktivitet regnade ju även över deras eget land. Vilket säkerligen blir fallet även nu om det går så långt att det blir en härdsmälta.

Hur kan man ens tänka tanken? 

Nej, jag hoppas att det ryska folket förstår att de har en galning till president och avsätter honom snarast. Fast då står väl förstås nån annan stolle beredd att ta över.

Det känns som om Sverige, Europa och världen skulle må bra av lite glädje nu efter pandemi, krig och skenande priser på mat och drivmedel. Nu har visserligen bensinpriset gått ner under 20 kr men det är fortfarande jävligt mycket dyrare både att tanka och att äta än för bara fem månader sedan. Tror aldrig jag har upplevt så brant stigande priser på så kort tid. Nu har drivmedelspriserna sjunkit en bit men matpriserna ligger kvar 20-25% högre än i februari.

En  ask Bregott t.ex kostade då ungefär 42-43 kr och idag får man betala över 60 för den. Förra årets surströmming betingar ett värde av 80 kr ungefär. Inte alls länge sedan samma burk kunde köpas för c:a 40 spänn. Men i just det fallet  är det ju. i ärligheten namn, inte bara Putins fel utan utfiskningen av Östersjön också.

Den pågår fortfarande och fler och fler av de redan fåtaliga yrkefiskarna får slå vantarna i bordet och sälja sina båtar eftersom fisken inte räcker för att försörja dem.

Och allt detta sker med "maktens" goda minne. Häromdagen hörde  jag att de börjat fundera på att minska kvoterna en aning för de där industritrålarna från västkusten som dammsuger upp allt levande i detta så känsliga innanhav.

Och när fisken tar slut, för det kommer den att göra om ingen sätter ner foten och skickar ut jättebåtarna i Nordsjön där de hör hemma och inte alls gör sån skada som här, då är det inte bara fisken och fiskerinäringen som försvinner. Då förstörs ett helt ekosystem med säl, sjöfågel och andra vattenlevande djur.

Och då är väl frågan om Östersjön någonsin kommer att kunna återhämta sig.

Inte nog med det. Valet till riksdag, regioner och kummuner närmar sig. Den 18/9 ska Sverige gå till valurnorna och jag hoppas att väljarna tänker noga igenom vilken regering vi vill ha och behöver- Eller kanske rättare sagt, vilken regering vi för död och pina INTE vill ha. Den som absolut INTE vill se SD som del av en regering i vårt land kan ju då heller inte rösta varken på L, M eller på KD. För alla dessa är ju helt beredda på att bilda familj i Rosenbad med Åkesson & c:o. Vad C egentligen vill kan jag inte bedöma men på de valaffischer jag sett på nätet hyllar man ju mångkulturen och då blir det ju svårt att regera ihop med SD. Samrtidigt vill C vara en tydlig opponent till S och V men även till MP. Nej, jag är full av onda aningar inför det här valet.

Men... det är ju lördag också. Och då ska man väl inte bara gnälla och spy galla över förhatligheter. Vädret är dessutom helt ok. Lite växlande molnighet under dagen har det varit men mestadels soligt ändå. Och massor av folk och bilar vid närmaste badstranden då jag åkte förbi för några timmar sedan.

Jag gjorde det enkelt för mig när det blev middagsdags idag. Ett paket fiskpinnar inhandlade till extrapris för nån vecka sen hittade i frysen och till det rörde jag ihop lite remuladsås och sen fick det bli pulvermos till det.

Jadå, visst tycker också jag att det är mycket godare att panera och krydda fisken själv innan man steker den och även att göra äkta potaatismos från grunden. Men ibland blir det så här också, Dagar då man liksom inte ar den där gnistan att åstadkomma storverk vid spisen. Och om man saltar o pepprar lite extra samt rör ner en smörklick och en gräddskvätt i moset blir det faktiskt helt ok. Tror man behöver falukorven, fiskpinnarna och blodpuddingen för att till fullo uppskatta kalvfilén, ankbröstet och filé mignon när man väl får det.

Ha en fortsatt fin lördag och helg, kära ordbrukare i Väckelsång, Hunnebostrand, Tidaholm och Överkalix.

"No´ tänk´ ja vi ses nan gang! Endera da´n...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12 13 14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards