Alla inlägg den 4 februari 2022

Av Göran - 4 februari 2022 11:34

Så fick jag då äntligen se en hockeymatch igen igår kväll. Men utan att få glädjas åt en vinst eller ens en ynka poäng. Men det kanske hade varit att kräva för mycket att en nykomling i SHL ska besegra svenska mästarna på deras hemmaplan. Fast det började ju riktigt bra. Tvärt emot mina förväntningar tog Timrå hand om taktpinnen från start och dominerade den första perioden helt. Men det blev ändå Växjö som gjorde första målet.

Kvitteringen kom dock rätt snart och med 1-1 i ryggen fick vi börja den andra perioden med powerplay i 1½ minut ungefär. Sen... var det nästan bara Växjö. De dominerade ännu mer än Timrå gjorde i första perioden men som genom ett under var det ännu likaläge när det blev paus igen. 2-2 stod det då och det kan Timrå tacka sin eminente målvakt Jacob Johansson för. Han höll dem kvar i matchen ända in i slutminuterna. Då föll två snabba mål och vi blev utan poäng denna afton. Imorgon är det ny bortamtch. Då i Örebro. Då tar vi nya tag!

Därefter är det ytterligare två bortamtcher på måndag och tisdag kväll mot Rögle innan SHL gör OS-uppehåll Och sedan hävs ju restriktionerna så när det bli fler hemmamatcher kommer Timrå att kunna fylla NHC Arena med tjoande och hejande supportrar igen.

Farmen och Torpet hade jag streamat under dagen och det är, som så ofta, med otålig spänning och förväntan som jag ser fram emot veckans heltimmesprogram på söndag kväll av Farmen. Väldigt intressant att se vem Levin väljer som andrekämpe. I de fysiska grenarna är han nog överlägset starkare än Arlind men tar han Abel är jag inte lika säker.

Jag gissar att han väljer Arre och att han i sin tur väljer grenen "Kunskap" och där tror jag han har en bra chans även om Levin gått lantbruksgymnasium som han säger.

På Torpet verkar det mesta vara frid och fröjd nu sedan de nya där liksom fått bo in sig.  T.o.m Viktoria och Prins kommer bra överens numera. Det är väl Bea som de andra har lite svårare för även om hon inte på något vis är utstött eller så. Helene vann balanstävlingen ganska lätt och har överhuvudtaget växt i mina ögon efter de första veckorna då hon tycktes bryta ihop för minsta lilla. Men det var kanske just det som gjorde henne starkare. Att hon lättade på trycket och släppte ut besvikelse och frustration. Som jag ser på saken nu blir hon nog att räkna med framöver. Kanske rent av hela vägen till finalen...

Fredag råder över lander och helgen närmar sig. Jag ska snart gå och smojsa ihop en gryta chili con carne som blir middag idag samt matlådor för framtida luncher. 

Så ha en härlig fredag och helg, kära ordbrukare i Ljungbyhed, Mellösa, Skebokvarn och Sangis!

Vi ses!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14 15 16
17
18
19 20
21
22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards