Alla inlägg den 2 februari 2022

Av Göran - 2 februari 2022 12:57

Visste ni att det är murmeldjurets dag idag? Groundhog day, heter det i USA. Det vet jag tack vare bloggens backspegel för jag har skrivit om det en gång förut och såg det när jag kollade genom inläggen från denna dag tidigare år. Jag hade också skrivit att det visste jag tack vare min aj-fån som hade en liten blänkare i kalendern om det. Så jag tittade i den telefon jag numera äger, också det en i-phone men lite nyare. Och nu har man tagit bort de där amerikanska bemärkelsedagarna som firas där men inte här.

Om de nu firar Groundhog day så värst därborta. Tänker att det är säkert lite som här, vi har ett gäng såna där dagar som ingen egentligen bryr sig om. Undantaget ska väl vara kanelbullens dag då, den fjärde oktober.

Några murmeldjur har vi ju inte på den här sidan jorden så desto mer onödigt att känna till det. Men i USA och Kanada finns de och jag vill minnas att jag hört att de sprider en del sjukdomar. Så vi kanske är lika lyckliga utan dem.

Farmen tuffar vidare och Levin blev lite gladare igår när han fick veta att hans favvotjej, Bella, inte alls åkt hem som den nya damen som kom in igår påstod då hon kom. Av nån anledning hade hon och Bella bestämt att hon skulle säga det till farmarna. Varför vet jag inte alls men det kanske kommer fram med tiden.

Det nya greppet för i år - att bestämma att halva styrkan drabbats av spanska  sjukan skapade många hängande huvuden i båda grupperingarna. De som isolerats på övervåningen förbjudna att delta i något arbete har långtråkigt och de som måste jobba på får ju slita som djur istället med så lite folk. Så jag hoppas för stämningens skull att de snart blir friskförklarade. Dock tyckte jag att det var svagt av "sjuklingarna" att inte ta emot den nya deltagaren åtminstone lite bättre än de sura miner de visade upp. Det är ju inte hennes fel att de sitter där de sitter!

Dagens avsnitt hade jag kunnat streama ner långt i förväg men jag ska spara det till kvällen. Så gjorde jag igår också sedan jag fått veta att ännu en hockeymatch skjutits upp för Timrå på grund av den där jävla Covid 19. De skulle möta Linköping borta men östgötarna fick smitta i truppen i måndags och ställde in matchen. Imorgon och på fredag är det dubbla bortamatcher i Ängelholm mot Rögle och nu  tycker jag att det får vara nog med uppehåll.

Kalopsen igår gjordes i min slow-cooker och jag tror att det blir den jag kommer att använda fortsättningsvis när jag lagar det. För jäsiken så god den blev! Idag blir det enklare, stuvade makaroner gläder alltid min son och jag tänkte att han ska få det idag. Hittade ett halvt paket rimmat fläsk i frysen men tack och lov även en bit falukorv så jag får väl dryga ut med den. Han har även hintat om att det var länge sen han fick chili con carne så det tänkte jag göra imorgon. Och jag funderar starkt på att testa att låta även den gå i slow-cookern.

På tal om Chili och på tal om att testa så undrar jag om någon av ordbrukarna har erfarenet av ett tips jag fick från en f.d arbetskamrat om chili con carne. Han brukade lägga till en förpackning tärnat bacon som han knaperstekte innan det rördes ner och fick puttra med bönor och köttfärs. Det LÅTER ju som om det kan bli bra men om någon provat får ni gärna svara i kommentarsfältet.

Därmed låter jag mig nöja för denna gång. Ha en fortsatt fin onsdag, kära ordbrukare i Lönnånger, Skeppshult, Mellbystrand och Ramsele.

Vi ses!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5
6
7
8
9 10
11
12
13
14 15 16
17
18
19 20
21
22
23
24 25
26
27
28
<<< Februari 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards