Alla inlägg den 14 juni 2023

Av Göran - 14 juni 2023 08:54

Godmorgon Sverige! (Och alla andra jävla länder också, förstås). Är ni medvetna om att just idag firar vår dyre prins Carl-Philip och hans Sofia sin åttonde bröllopsdag. Så har ni inget annat att fira så kan ni alltid fira det.

Själv firar jag kanske inte precis men minns att det idag gått två år sedan jag slutade mitt lönearbete.

Förresten kanske det är värt att fira lite ändå. På något sätt. För om man skulle leka med tanken att någon representant från min f.d arbetsgivare skulle ringa och bönfalla mig att komma tillbaka skulle jag inte tveka en sekund med att vägra. Kräva en lön i nivå med högste chefens i så fall för det skulle de ju aldrig gå med på.

Nu skulle det iofs heller aldrig hända att de ringde mig och lika så bra är det.

Min gode vän och tillika husmekaniker gick ju också ifjol höst men valde att stå till deras förfogande som timvikarie när de behövde honom. Och under hösten och vintern blev han utringd några gånger men igår då vi hade lunchdate sa han att nu hade ingen ringt på flera månader.

Han hade ju dessutom förståndet att födas 1956 och slipper därmed den högre skatt som vi födda -57 betraffas med. 

Det retar gallfeber på mig, det där hur staten kan särbehandla en hel årskull på detta vis. Eller finns det någon bland mina kära ordbrukare som kan motivera för mig varför jag ska betala nästan 30 000 kr mer i skatt i år än min kompis?

Alltså TRETTIO JÄVLA TUSEN FUCKING KRONOR!!! Det är ju inte småpengar precis, om man säger så.

Och det sjukaste är att det är inte bara vi pensionärer som drabbas. När man höjde pensionsåldern med bara ett halvårs varsel ändrades åldern också i trygghetssystemen. Men INTE i skattesystemet.

Därför hårdbeskattas även de som valt att jobba vidare. På samma gång som de INTE längre omfattas av A-kassa, sjukpenning och flera andra saker. 

Som ytterligare lök på laxen får arbetsgivarna inte heller den lägre arbetsgivaravgift man fick för 56-orna vilket gör att en ensamföretagare får betala in typ 50 000 extra eller mer.

För mig är det så fullkomligt glasklart att förslaget man röstade igenom i maj ifjol var så dåligt genomtänkt att det är rent skrämmande att det får gå till så.

Säkert har många av riksdagens ledmöter också insett det nu. Men politiker som erkänner att de gjort fel är ju ungefär lika vanligt som fyrkantiga bildäck så nu hävdar de att det inte går att ändra beslutet.

Skitprat!" ALLT kan ändras om viljan finns! Men det vore ju som att erkänna att de gjorde fel och såna poltiker har ännu aldrig skådats.

Några har bildat en FB-grupp med namnet "Född 57 Åldersdiskriminerad och straffbeskattad av riksdagen". Där kan den som kanske själv är på väg mot pensionen läsa mer i flera bra faktarutor.

Jag visste då jag gick att jag skulle hårdbeskattas under första året med dåvarande regler. Så det är väl klart att  man blir förbannad då de dömer en till ytterligare ett år med skyhögt mer i skatt.

Men statskassan kanske behöver tillskott så att de kan ta hand om de stackars miljonärerna och subventionera deras hembiträden, läxhjälp till deras barn eller lyxrenoveringar av deras palats i Djursholm, Danderyd och Lidingö t.ex

Och vi är ju en grupp på "bara" c:a 104 000 människor som drabbas....

En återbetalning av dessa stulna pengar skulle kosta statsapparaten runt tre miljarder vilket är småpengar för dem. Men för oss skulle 2500 mer på kontot varje månad göra stor skillnad.

Lunchen igår? Jo, det blev raggmunk med fläsk och lingon. Tänk att nåt kan vara så gott!

 

Inte bara gott, det är vackert också!

Så från och med idag blir det lite mer strikt LCHF de närmaste dagarna för kolhydratkvoten är ju fylld med råge för lång tid nu. Men det var det värt!

Tackar nu särskilt den som, till äventyrs, läste ända hit. M en nu är det strax över.

En härlig lill-lördag önskar jag nu mina kära ordbrukare i Hjo, Ljung, Mo och Vavd (Jodå det finns en liten by i Uppland som heter så).

Ha det! Annars kanske nån annan har det...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9 10
11
12 13 14
15
16
17 18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards