Alla inlägg den 10 juni 2023

Av Göran - 10 juni 2023 21:10

Idag är det exakt tre år sedan jag roade mig med att sskriva en egen variant av sagan om Tödde och Mödde. Det är även tre år sedan man lade ner Palme-utredningen. Jag trodde inte på deras argument då och jag tror ännu mindre på dem idag. Skulle en bridge-spelande reklamgubbe från Täby vara den som berövade vår statsminister livet?

Nej, det tror jag fortfarande inte ett ögonblick på!

Idag tror jag mig veta ungefär hur allt gick till och vem/vilka som låg bakom. Det var varken kurder, Christer Pettersson eller Skandiamannen inblandade. Jag tror att mordet var löst inom någon timme men andra aktiviteter som försiggick i Stockholm samma kväll gjorde att mörkläggningen av mordet blev viktigare än att lösa det.

Ta t.ex Hans Holmérs märkliga uttalande dagarnea efteråt att "Om sanningen om mordet kommer fram kommer det att skaka Sverige i dess grundvalar". Jag är säker på att han visste exakt vad han talade om då. Att han visste både hur, vem och varför. Och om det är som jag tror så har han alldeles rätt i det.

Ungefär samma ord har ju dessutom yttrats offentligt av nåde Ingvar Carlsson och Carl Lidbom, ledande socialdemokrat och svensk ambassadör i Paris vid den tiden.

Men man valde att kasta skulden på det oskylildiga vittnet Skandiamannen och därmed lägga ner hela utredningen eftersom man "inte kunde komma förbi honom". 

Så då lades hela utredningen ner med hänvisningen att deras tilltänkte gärningsman var avliden.

Ändå hemligförklarades stora delar av utredningen i väldigt lång tid. Varför behöver något hemlighållas om man är så säker på vem som är gärningsman att man avslutar utredningen?

Inte fan har Stig Engström något med mordet att göra. Det fattar ju vem som helst att en någorlunda välsituerad reklamgubbe från Täby inte går omkring beväpnad på stan en fredagkväll och liksom "råkar" få syn på makarna Palme. Det är så långsökt att det är rent löjligt!

Eller att en blandmissbrukare från Sollentuna (Christer P) skulle lyckas skjuta så perfekt att statsministern är död redan innan han landar på gatan. Bara dimridåer!

När sanningen är att det är en välutbildad yrkesmördare som hållit i vapnet och vetat exakt vad han ska göra.

Och det handlar definitivt inte om någon Magnum 357;a som Holmér satt och viftade med i TV. Både Lisbet Palme själv och flera vittnen berättade ju, redan på mordnatten, att skotten påminde om påsksmällare. En Magnum 357 smäller så in i helvete högt att om det varit en sådan som användes hade alla inom några meters omkrets varit lomhörda i timmar efteråt.

Dessutom... Kulorna, från just en sådan revolver, som visades upp i TV var ju i det närmaste helt oskadade. Men med den kraft en sån kula avfyras och med tanke på hur många stenväggar, asfaltsytor etc. de måste ha rikoschetterat emot skulle de varit bara mos. Men kulorna man visade upp i TV var ju nästan helt intakta.

Just dessa två saker var de första jag reagerade på  då på vårvintern 1986. Det var då jag förstod att inget stämde i vad som presenterades som fakta för oss.

Nej, detta är en mörkläggning av gigantiska mått. Själva mordet tror jag var löst inom någon timme men andra saker som skedde samma kväll gjorde det nödvändigt att mörklägga alltihop.

Dessutom... om någon skjuts på nära håll med en sån kanon blir ingångshålet litet. Men där kulan lämnar kropen trasas både skelett och vävnad sönder otroligt mycket. Och i så fall hade inte sjuksköterskeeleven som försökte rädda Palme kunnat göra hjärtmassage på honom. För då hade det inte funnits någon bröstkorg kvar. Så kulorna var bara villospår utlagda  för att vilseleda.

Jag har tidigare tipsat om Youtube-kanalen "Postum Humanitas" och råder än en gång alla som inte tror på den offentkiga versionen att titta på den i sin helhet.

Kanske kommer hela sanningen aldrig fram. Eller så kanske nämnda kanal lyckas övertyaga folk utomlands att kolla upp alla felaktigheter och hjälpa till att lyfta fram det i ljuset. Det återstår att se.

Tyvärr finns det också ett antal kanaler på Yuotube som hellre visar upp en massa galna konspirationsteorier som svärtar ner Olof Palmes minne och eftermäle. Men om du, kära ordbrukare, har det minsta intresse att få reda på sananingen så tror jag att kanalen jag nämnde ovan är den som ligger klart närmast verkligheten.

Försök sedan att ha överseende med de datoriserade rösterna som läser upp texten, ibland blir det lite fel betoning på vissa ord men om man överser med detta blir det ändå begripligt.

Lyckas jag med dessa ord värva EN enda människa att föja den kanalen är jag jätteglad för det. För jag tillhör de som känner att detta mord är som ett öppet sår som bara sanningen kan läka. Hur ont det än gör att få veta den!

Ett tack till dig som läste hela vägen hit, du är en tålmodig människa!

Nu börjar det bli läggdags för den här gubben och därmed återstår väl bara arr önska godnatt till mina kära ordbrukare i Hållnäs, Vikarbodarna, Grebbestad och Edsbyn.

Vi ses! Endera dagen...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9 10
11
12 13 14
15
16
17 18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards