Alla inlägg den 9 juni 2023

Av Göran - 9 juni 2023 18:53

Nästan så att jag blir full i skratt åt mig själv när jag kollar bloggens backspegel för dagens datum. För sju år sen skrev jag bl.a om Zlatan som vid den tiden tackade nej till landslaget. Att jag inte tyckte att förbundskaptenen skulle försöka övertala honom att komma tillbaka. Men kom tillbaka gjorde han ju och det med besked. Spelade huvudrollen i många landskamper även efter comebacken.

Jag skrev också lite om ABBA. Att jag inte förstod mig på alla de som hoppades på en återförening av supergruppen från 70- och 80-talen. Att folk borde förstå att de knappast kunde låta lika bra efter 40 år då de inte jobbat ihop.

Men det fick jag ju äta upp för ett par år sedan då de gav ut ett helt album med nya låtar och dessutom spelaade upp en digital show med avatarer, eller "ABBA-tarer" som de själva sa.

Minns att då albunet släpptes och jag hörde ett par låtar  så kom jag ihåg vad jag skrivit om dem och undrade om någon kanske skulle vilja få mig att göra en pudel och ta tillbaka mina ord. Det gör jag nu!

Förlåt mig, snälla ABBA för att jag inte trodde på er. Ni visade att ni är minst lika duktiga nu om inte bättre. Björn och Benny kan fortfarande skriva vackra melodier med bra texter till och Agneta och Frida är fortfarande lika magiska när deras röster blandas. Men även var för sig. Ni får ettt exempel...

Lika vacker sång som för 40 år sen, lika vackra harmonier och samklang mellan text och melodi. Och kompet ska vi bara inte tala om. Det är klart vassare än under de stora åren. Skäms, singelfarsan!

Å andra sidan... Om jag inte hade fel emellanåt så vore jag ju inte människa. För vi både har och gör fel då och då. Men nu har jag ju i alla fall pudlat helt ärligt och medgett det. Vilket kanske också är en god egenskap!

Fredag kväll rullar in nu och jag hade väl inte haft så mycket emot att för första gången i livet besöka Blekinge och Sweden rock-festivalen som väl pågår till imorgon om jag är rätt underrättad.

Men det kanske blir en annan gång, ett annat år.

Ur bloggens backspegel ser jag också att det, just idag, är ett år sen jag första gången lagade och åt guldskädda, en plattfisk som ligger väldigt nära rödspätta i smak och textur. Dock hade jag visst missat en bokstav och kallat den gul-skädda och inte guldskädda som är det rätta namnet. 

En förpackning med såna finns faktiskt i min frys och nu blev jag sugen på att ta fram en filé eller två och äta imorgon till middag. Idag blev det shakshuka till frukost och kyckling med rostad broccoli till middag och det dög bra det med. Nu närmar sig klockan halv åtta och Thea börjar så smått att röra på sig i min säng så hon vaknar nog snart och vill ut på kvällsrundan.

Därför tackar jag den som till äventyrs läste hela vägen hit och önskar mina kära ordbrukare en fin fredagkväll och en trevlig helg i Hunnebostrand, Katthammarsvik, Ljusdal och Övertorneå.

Vi ses! Hoppas jag...


Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9 10
11
12 13 14
15
16
17 18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards