Alla inlägg den 4 juni 2023

Av Göran - 4 juni 2023 15:53

Sommaren  kom idag till Sveriges midja. Inte så varmt imorse men nu på eftermiddagen var det riktigt varmt och skönt på promenaden. Så jag passade på att ta en bild av den maffiga syrenen som står i en villaträdgård på gatan nedantör denjag bor på. Eller vad sägs om denna explosion av blommer som doftar på 10 meters håll

 

Syrener tycker jag vädligt mycket om, både åsynen av dem och deras doft. Därför ska man passa på att njuta av den här tiden som är så kort. Något att backa tillbaka till när januarimörkret sänker sig eller decemberkylan biter som värst. Min helg har varit mycket trevlig och är inte slut ännu. Om en stund ska jag åka iväg och äta på restaurang med min bror och svägerska, deras tre vuxna döttraar, syster och svåger samt vår enda levande moster med man.

Upprinnelsen till det är att brorsan och hans fru fick en lite udda present av sina barn. Den bestod i en resa till hans barndomsstad, hotellvistelse över helgen samt att de ville bli visade på hans uppväxtmiljöer.

En fin gåva, tycker jag personliigen.

De anlände redan igår och vi tjuvstartade då med middag hemma hos min syster. Kel eftersom det är bara en av brorsdöttrarna som jag träffat i någorlunda modern tid. De andra två såg jag senast då storebror fyllde sextio för 13 år sedan.

I anslutning till den resan ville brorsan bjuda ut sina syskon plus mostern med make på restaurang så det ska vi göra om en stund. Mostern träffar jag någon gång per år och har lite telefontakt också men det blir kul att träfa även dem.

Så för andra dagen i rad slipper jag laga mat själv. Thea får förstås inte följa med för hundar är ju inte tillåtna på de flesta matställena. Men jag vallat och utfodrat henne så hon klarar sig själv för ett par timmar.

Hoppas att även mina kära ordbrukare också haft och har en fin helg i Ödeshög, Lenhovda, Påläng och Flen.

Vi ses! Endera dagen...


Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5 6
7
8
9 10
11
12 13 14
15
16
17 18
19
20
21
22 23 24 25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards