Alla inlägg den 4 augusti 2015

Av Göran - 4 augusti 2015 20:38

Sommaren är inne på upploppsrakan nu och själv har jag precis inlett min 14-dagars ledighet. I motsats till ett par av arbetskompisarna blir det stillsamma två veckor, såvitt jag vet just nu i alla fall. En av mina arbetskamrater sitter just nu på planet till Torrevieja i Spanien där han köpte lägenhet för ett par år sedan. Då vi andra på skiftlag 5 återgår i arbete den 17/8 sitter han kvar där på sin terass med kaffekoppen eller vinglaset för de första fyra skiften har han bytt bort för att få 24 dagar ledigt istället.

En annan arbetskompis sitter också på ett plan i detta nu. Han är på väg till Thailand för första gången i sitt liv. Hans fru som är thailändska är redan där sen en månad och nu ska också han få se hennes hemtrakter.

En tredje kollega bör ha landat i sitt födelseland, Iran. Han kom hit med föräldrarna i späd ålder och är ungefär lika svensk som jag och de flesta andra på skiftlaget. Men han åker ner nästan varje år för att hälsa på släkten.

Vad resten av skiftlaget har för sig kan jag bara spekulera i. Nån kanske sitter i en båt eller på en brygga vid en mörkögd skogstjärn och väntar på den där stora rödingen som alla vet finns där och många har känt nappa på deras beten. Men som ingen ännu lyckats lura upp ur vattnet. Nån eller några sitter kanhända på något ölhak i stan och låter alkoholen döva sorgen, smärtan, helvetet inom dem. Medan andra -troligen ett flertal- precis som jag häckar framför dator eller TV och surfar, spelar eller kanske deltar i allsången på Skansen via bildrutan.

Äldsta dottern är hemma på besök från Kungl. Hufvudstaden några dagar och igår var det meningen att hon och jag skulle äta surströmming med hennes morföräldrar i deras sommarstuga. Men hej vad vi bedrog oss!

På den ICA-butik där vi skulle inhandla knubbiga burkar av fjolårets strömming från Oskars salteri i Tynderö fanns inte en burk så långt ögat nådde. Så vi åkte till den närliggande COOP-affären istället men där var lika tomt.

Så... planen fick revideras och det fick bli matjessill med gräddfil och gräslök istället.

Och... det är ju faktiskt inte alls dumt, det heller! Särskilt med färsk potatis, tunnbröd med prästost och en kall öl.

Ex-svärmor bjöd sedan på svenska jordgubbar till dessert så sommarkänslan blev komplett.

Idag besökte jag min närmaste Willys-butik och DÄR fanns det surströmming, minsann. Så jag såg till att köpa ett par burkar och förhoppningsvis får man tillfälle att avnjuta dem innan sommaren övergått i december.

Telefonen är dock alldeles tyst denna frivecka. ("Just nu är det INGEN som ringer...") Och det TROTS att jag sagt att jag kan ställa upp på lite övertid om det krisar för nåt av de skiftlag som jobbar. Det är ju så att storleken på våra nettolöner varierar en hel del. De månader som innehåller en 14-dagars ledighet ger ju mindre OB-tillägg så följande lön blir då lite mindre.

Därför gav jag de andra skiftledarna en liten vink om att ringa om det blir alldeles hopplöst med personalbrist.

Och det hinner ju, för all del, fortfarande hända. Det var ju igår morse som jag gick av sista natten.

Inget alls hade jag att säga eller förmedla idag Men ändå lyckades jag kräkas fram ett blogginlägg. Nåja, det kanske också kan sägas vara en konstart...

Men nu önskar jag mina kära ordbrukare en angenäm natt och sedermera morgondag i Kattarp, Hunnebostrand, Hästveda och på Fårö. Sköt om er! Så inte nån annan måste göra det...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards