Direktlänk till inlägg 3 juli 2024

Väntans tider 2

Av Göran - Onsdag 3 juli 11:54

Väntans tider skrev jag om igår. Syftande på den så efterlängtade återbetalningen av skam-skatten vi som föddes 1957 tvingades betala hela förra året efter riksdagspartiernas jättetabbe när de höjde pensionsåldern men inte ändrade reglerna för jobbskatteavdraget eller den förhöjda grundavdraget som gällde oss pensionärer.

I flödet på FB dyker det hela tiden upp små jublande glada blänkare från folk som fått sitt besked via Kivra.

Och för nån timme sen fick jag också en avisering till min Kivra-brevlåda.

Ivrig och nyfiken loggade jag in i appen men det var "bara" EON som ville tala om att jag får behålla samma nätavgift det kommande året som förut.

Nätavgift??? Det är ju bara "bla-ha bla-ha", det som Hasse Alfredsson sa om Kanarieöarna i den här sketchen...

"Spik i foten???" En klassiker som håller riktigt bra än idag även om folk under 40 år kanske inte har full koll på vem "Råger Mååår" var

Och genast känner jag mig en aning muntrare. Jag VET ju att beskedet kommer och pengarna likaså.

Men när man först krigat i 8 månader och hört alla undanflykter våra folkvalda kunde hitta på och sedan fått se dem krypa till korset och medge attbeskattningen var orimlig är det lite svårt att uppbåda så värst mycket tålamod.

Jag tycker att jag och alla andra jämnåriga har visat tålamod länge nog nu

Och jag vet så väl att det inte tjänar någonting till att gräma sig över saker som man inte kan påverka.

Så för att få lite annat att tänka på tog jag Thea med mig för nån timme sen och gick ner till den idag folktomma badstranden här nedanför. Det är mulet och 13-14 grader ute så badarna ägnar sig väl åt annat, tänker jag. 

Det gjorde ju istället att den stora gräsyta där bilarna brukar parkeras och även själva sanddsranden blev till lekytor för en liten vit hund och hennes husse.

Jag hade med en boll som hon fick jaga efter. Men ännu har jag inte lyckats få henne att leverera den till mina fötter för att få den kastad en gång till. Hämtar den gör hon och bär den i munnen en bit. Men sen släpper hon den så jag också får röra på mig lite mer. Kanske av omtanke. Eller så fattar hon inte bara.

Och det beror ju, i så fall, mest ppå min oförmåga att lära henne. Och kanske lite även på hennes inneboende terrierlynne. De gillar ju att liksom sätta sig på tvären ibland.

Det gör hon emellanåt även när det gäller situationer där hon vet exakt vad jag vill och kräver av henne.Hittills har jag dock avgått med segern vid 100% av dessa tillfällen. Det blir som jag har bestämt. Det tar bara lite mer tid.

Därmed ska jag gå och se efter vilka val som finns gällande middagsmat. Sen lär jag väl fortsätta att invänta Skatteverkets besked tills jag går och lägger mig ikväll.

Ha nu en riktigt trevlig pig-lördag, kära ordbrukare i Fjärhundra, Påskallavik, Lysekil och Köpmanholmen.

Vi ses!

 
 
skogsnuvan

skogsnuvan

Torsdag 4 juli 09:11

Hoppas att du snart får pengarna som du väntar på så du kan göra något kul. Här har det varit fulväder i några dagar och idag ska AMV och jag jobba på sommarcafe och då kanske det kommer mycket folk för det är minsann inget sol och badväder och då brukar folk ge sig ut på bilturer istället.

http://skogsnuvan.bloggplatsen.se

 
Ingen bild

Liselotte

Torsdag 4 juli 09:28

Mannen min fick sina pengar insatta på kontot igår. Utan ränta vad jag förstod. Helt uppåt väggarna galet.

Göran

Lördag 6 juli 13:14

Ja. Men jag har ändå bestämt mig för att glädjas över segern o pengarna än att svära över det. Men visst är det fel!

 
Ingen bild

Brimikshallon

Lördag 6 juli 08:57

En tanke apropå en hel årsklass´ kämpande för att få sina pengar:

Det verkar som om dom, som inte duger till nåt vettigt, antingen blir politiker eller lärare.. Klappa vovven..

Göran

Lördag 6 juli 10:52

Gällande politiker håller jag helt med. Människor som inte har en susning om verkligheten för en ensamförälder, en långtidssjuk, arbetslös eller pensionär. När Miljöparetiet bildades hade de EN sak som jag verkligen gillade. INGEN skulle få sitta på en förtroendepost i mer än två mandatperioder. Sen skulle man gå tillbaka till det vanliga livet i minst en mandatperiod innan man kunde väljas in på nytt. Tror att de har lämnat den principen i samband med att de tog sig in i riksdagen. Gällande lärare är det vårt lands mest undervärderade yrkesgrupp, tycker jag. Hela tiden slår politiken undan benen för dem med arbetsbelastning som inte alls står i proportion till deras löner. Jag skulle vilja se en skola (och även förskola) med välutbildade lärare som får skäligt betalt för sitt viktiga jobb. Jag vill höja statusen på läraryrkena precis som man gjort i Finland. Det ska vara "fint" att vara lärare!
En gång i tiden var det så även hos oss men förfallet började kanske redan med den s.k flumskolan på 70-talet. Menar att det borde gå att både ha elevernas respekt men även kunna stimulera deras lust till inlärning. Lär av finnarna!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Lördag 6 juli 08:38

Inget är som väntans tider, sägs det! Likaså sägs det att den som väntar på nåt gott väntar aldrig för länge. Bullshit, säger jag! Den som väntar på nåt gott väntar ALLTID för länge. Nu har jag väntat, längtat och hoppats hela veckan. För de SA j...

Av Göran - Tisdag 2 juli 12:55

Igår skrev jag lite om återbetalning av den där oskäliga skatten som staten till slut medgav att vi måste få tillbaka. Så nu väntar jag bara på att slantarna ska rulla in på kontot. Så jag får betala ikapp det jag planerat. Har suttit en stund vid ...

Av Göran - Måndag 1 juli 07:29

Äntligen juli! Tänk att den här dagen har jag längtat efter sen i augusti förra året. Det här är nämligen dagen då Skatteverket börjar betala ut den orättvisa skatten de belastade alla oss som föddes 1957 under 2023. Kampen fördes av framför allt d...

Av Göran - Onsdag 26 juni 08:35

  "Här är den sköna sommaren som jag har lovat dig!" Så lyder slutraden i Everts visa. Jag låter sonen, Sven-Bertil, stå för sången. Helt enkelt därför att jag tycker han gör det så mycket bättre än sin far. Full av beundran är jag för Everts ...

Av Göran - Tisdag 25 juni 10:51

Jodå, jag VET att det är tisdag och att helgen slutade i förrgår. Men gårdagen tillbringade jag i höger framstol i sonens Volvo som förflyttade oss från Lagan i Småland (någon mil norr om Ljungby) och hit hem till Sveriges midja. Vi reste ner i lör...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2024
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards